Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 176
  • Переглядів: 195

Каліфорнійський антирекорд Камали Гарріс буде переслідувати її на виборах 2024 – Джоел Коткін, UnHerd (США)

Категорія:

Спецтема:

Політичний клан Каліфорнії створив неофеодальну державу, яка має найбільший розрив у США між багатими й переважною більшістю населення. Тож не дивно, що четверо з 10 каліфорнійців розглядають можливість виїхати зі штату. Технологічна еліта приєднується до Ілона Маска і переходить на сторону Трампа. Члени каліфорнійської політгрупи лише приблизно усвідомлюють зміни, що відбуваються за межами їхньої «мильної бульбашки».

24073001.jpg

Гевін Ньюсом (Gavin Newsom) і Камала Гарріс (Kamala Harris) – фото Getty Images

Нещодавня стаття в Politico із захопленням розповідала про зміцнення позицій Камали Гарріс як новопомазаної «улюбленої доньки» політичної групи Bay Area на чолі з Ненсі Пелосі, могутніми олігархами Кремнієвої долини та прогресистськими (ультралівими) голлівудськими магнатами. Але поки ця група святкує свій останній політичний переворот проти невдахи Джо Байдена, мало хто замислюється над тим, до чого їхній політичний порядок денний призвів у Каліфорнії. Це може спричинити проблеми для Камали Гарріс у листопаді, пише у своїй статті Kamala Harris’s California record will haunt her на UnHerd Джоел Коткін (Joel Kotkin).

Замість того, щоб продемонструвати реальні поліпшення, віцепрезидент Камала Гарріс, губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом та їхні прихильники спеціалізуються на повідомленнях про чесноти, особливо в питаннях раси, гендеру та клімату. Їхній зарегульований підхід створив у Каліфорнії неофеодальну державу, яка сьогодні має найбільший розрив у країні між багатими й переважною більшістю населення, яке страждає від гострої нестачі житла і найвищого в країні рівня бідності. Тож не дивно, що четверо з 10 каліфорнійців розглядають можливість виїхати зі штату.

Більш показовою на рівні еліти стала поява технологічних правих у Кремнієвій долині. До цього року ліберали, такі як Гарріс, могли розраховувати на одностайну підтримку Каліфорнії. Але багато хто, в тому числі люди, які займаються стартапами, починають переходити на інший бік. Венчурний капіталіст Марк Андрессен, який нещодавно порівняв Каліфорнію із занепадом Римської імперії, приєднався до Ілона Маска та Девіда Сакса у підтримці Трампа. Насправді Маск не лише підтримав Трампа, але й оголосив, що виводить зі штату компанії X і SpaceX.

Якщо ця тенденція продовжиться, політичний клімат Каліфорнії може змінитися. Хоча це може статися не за одну ніч, Золотий штат може втратити два-три місця в Палаті представників на користь Республіканської партії. Це має стати попереджувальним знаком для Гарріс, якщо вона має намір реалізувати каліфорнійський план для решти Америки на посаді президента.

Члени каліфорнійської політгрупи лише приблизно усвідомлюють зміни, що відбуваються за межами їхньої «мильної бульбашки». Прихильники Ньюсома, такі як економіст Кріс Торнберг, навіть стверджують, що втрата SpaceX – можливо, найважливішої дослідницької компанії у світі – це лише питання кількох робочих місць у вищому керівництві та «Ілон є Ілон».

Це повторює попередні заяви прогресистських ЗМІ про неважливість 3,8 мільйона чистих внутрішніх мігрантів, які виїхали з Каліфорнії після 2000 року.

Однак більшою проблемою стане те, що кампанії Гарріс доведеться захищати свої зусилля в Каліфорнії та Сенаті щодо відкритих кордонів, расових квот, заборони фрекінга (видобутку природного газу гідророзриву пластів. – прим. моя, О.К.), позбавлення батьківських прав та використання викопних видів палива.

Якщо ця політика стає все більш непопулярною в Каліфорнії, то уявіть, як її сприймуть у Техасі, Мічигані чи Вісконсині, або, якщо вже на те пішло, в Арізоні, Неваді та Північній Кароліні.

Щоб перемогти в листопаді, віцепрезиденту доведеться якось дистанціюватися від невдач своїх прихильників і своєї політгрупи. Якщо ні, ми можемо побачити друге пришестя Трампа – їхній найбільший кошмар та іронічну спадщину їхньої політики.

Автор: Джоел Коткін (Joel Kotkin) – науковий співробітник з питань міського майбутнього в Університеті Чепмена, автор нещодавньої книги "Прихід неофеодалізму: попередження глобальному середньому класу".

Наші інтереси: 

Стежимо за президентськими виборами в США та кандидатами, прихід яких докорінно змінить США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи