Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 74
  • Переглядів: 82

Курське вторгнення є розумною операцією, яка змушує Путіна виглядати слабким – глава ВПС Польщі

Категорія:

Східноєвропейський сусід України Польща рішуче підтримує несподіване вторгнення Києва на територію Росії, заявив провідний польський військовий чиновник, назвавши цю операцію «розумним кроком», який також підриває позиції Владіміра Путіна.

24083101.jpg

Український боєць штурмового батальйону йде порожньою вулицею міста Суджа, Росія. 16 серпня 2024 року. Фото: Тарас Ібрагімов/ Суспільне через Getty Images

«Я дуже задоволений тим, що Україна зараз зайняла наступальну позицію, – сказав генерал-майор Іренеуш Новак (Ireneusz Nowak), генеральний інспектор ВПС Польщі, в інтерв'ю виданню Breaking Defense. – Ми всі знаємо, що на Донбасі склалася дуже складна ситуація, де Росія, президент Путін, наполегливо тисне, щоб змусити українців відступити», пише Breaking Defense.

Київ застав зненацька більшу частину світу, в тому числі близьких західних союзників, таких як США, коли 6 серпня українські війська розпочали наступ на російську територію, швидко просуваючись до Курської області. Офіційні особи заявили, що в результаті наступу вже захоплено сотні квадратних миль території та кілька сіл, а також десятки (насправді – сотні, прим. моя, О.К.) російських військових, які здалися в полон.

Хоча масштаби наступу поки що бліднуть у порівнянні з великими ділянками української території, захопленими Росією з початку війни, Новак зауважив, що цей крок ускладнює стратегію Москви і ставить Путіна в незручне становище.

«Це був, я б сказав, дуже розумний крок, і це було блискуче стратегічне мислення, – сказав Новак, виступаючи в кулуарах церемонії презентації першого польського винищувача F-35. – І я дуже підтримую цю ідею, тому що це ставить перед Російською Федерацією не тільки стратегічні або оперативні дилеми, але й повністю зіпсувало сприйняття президента Путіна як сильного лідера. Тепер він виглядає таким собі слабким, непередбачуваним лідером, який погано справляється з ситуацією. Тому ми це підтримуємо і будемо підтримувати».

Ця операція поставила Захід у дещо незручне становище, враховуючи, що адміністрація Байдена намагалася стримати Київ від завдавання ударів по Росії зброєю, наданою США. Нещодавно Вашингтон послабив деякі з цих обмежень, щоб дозволити транскордонні удари, але обмеження залишаються на більш далекосяжні цілі в глибині Росії.

Українські посадовці продовжують закликати адміністрацію Байдена до подальшого пом'якшення політики, яку Білий дім запровадив для запобігання ескалації. Москва брязкала ядерною шаблею протягом усього конфлікту, а Путін за кілька тижнів до несподіваного нападу України спеціально обговорював можливість використання найбільшого у світі ядерного арсеналу у відповідь на загрози «суверенітету і територіальній цілісності» Росії.

Виступаючи 28 серпня у Вашингтоні на саміті керівників розвідувальних служб, заступник директора ЦРУ Девід Коен заявив, що, хоча «значення цього ще належить з'ясувати», новий український наступ створить проблеми для росіян.

Хоча Київ, схоже, не має планів анексувати територію, як це зробила Росія на сході України, Коен сказав, що він все ще прагне утримати її протягом певного часу, що, ймовірно, означає, що контратака з боку росіян неминуча. Оскільки Україна «будує оборону», ця боротьба, за словами Коена, буде «важкою» для Росії.

У ширшому сенсі Коен зазначив, що операція, схоже, суперечить деяким розрахункам самого Путіна, включаючи ідею про те, що війна буде постійно зміщуватися на користь Москви в міру того, як Росія буде придушувати український опір і в міру того, як зменшуватиметься потенціал підтримки Заходу.

«Путіну доведеться зіткнутися не лише з тим фактом, що лінія фронту тепер проходить по російській території... йому доведеться мати справу з відлунням у власному суспільстві того, що вони втратили шматок російської території, – сказав Коен. – І я думаю, що це має потенціал для того, щоб трохи змінити динаміку в майбутньому».

Наші інтереси: 

Аналізуємо Курську операцію ЗСУ. Щонайменше, Москва отримала потужний психологічний удар і зазнала важких репутаційних втрат.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи