Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мобільна зброярня: з Дніпра на передову відправилась перевізна майстерня для військових

Зброярня на колесах. Ремонт, налаштування та модернізація зброї — одне з важливих завдань наших захисників на полі бою. Іноді, щоб облаштувати місце для ремонту, воякам доводиться витратити багато часу. Аби полегшити цей процес, волонтери створили майстерню на колесах

«Це наша мобільна зброярня. Основна властивість — що вона мобільна, що вона може їхати. А там звичайний такий КУНГ знаходимо».

Сергій демонструє унікальну машину, яку волонтери спеціально облаштували для захисників на фронт.

Сергій Гайдай, політтехнолог, волонтер: «У кожному підрозділі є проблема — проблема ремонту та налаштування, інколи — модернізація зброї, звичайної стрілкової зброї, іноді кулеметів, важких кулеметів. І в підрозділах є така посада, називається «зброяр» — це людина, яка повинна цим займатись».

Аби знайти місце для зброяра, каже Сергій, потрібен час, якого іноді немає, бо ворог постійно обстрілює позиції. Тому виникла ідея зробити майстерню на колесах. Колишній поштовий бус перетворили на фронтову машину.

Сергій Гайдай, політтехнолог, волонтер: «Нам допомогла народна самооборона Львівщини. Такий фонд, який доволі швидко це знайшов, такий автомобіль. А там вже друзі мого знайомого, які працюють у майстерні, яка займається металообробкою, облаштували в мобільну зброярню».

На облаштування волонтери витратили 2 тижні.

«Тут є все неохідне, щоб ремонтувати зброю. Як завжди — лещата, є столи, на яких можна робити, є різні верстати».

Автозброярня допоможе захисникам модернізувати й трофеї, відбиті у ворога. Мобільна майстерня вирушить на Донеччину, на допомогу військовим з третьої окремої штурмової бригади.

Читайте також: Шиють білизну та фарбують тканину для сіток: як допомагають ЗСУ у школі Дніпра.

 

Наші інтереси: 

Корисна ініціатива

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи