Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Норвезька компанія Kongsberg будує новий ракетний завод у Вірджинії – Breaking Defense

Категорія:

Завод у Вірджинії стане другим заводом з виробництва ракет, який Kongsberg будує в США. Аерокосмічний і оборонний відділ норвезького виробника Kongsberg оголосив 17 вересня про будівництво заводу з виробництва ракет в окрузі Джеймс Сіті, штат Вірджинія, що збільшить потужності з виробництва морських ударних ракет і об'єднаних ударних ракет.

24091902.jpg

Морська ударна ракета виробництва Kongsberg. Фото: Kongsberg

«Нові виробничі потужності з виробництва ракет у США, Австралії та Норвегії задовольняють значний і довгостроковий попит на нашу унікальну технологію і критичну потребу в посиленні потенціалу колективної оборони, – заявивв Гейр Хой (Geir Håøy), генеральний директор Kongsberg. – Kongsberg має горду історію в США, і ми раді продовжувати інвестувати в країну для підтримки американських інтересів, створюючи робочі місця на місцевому рівні», пише Breaking Defense.

За словами компанії, завод принесе 180 робочих місць в регіон і передбачає інвестиції в розмірі 100 мільйонів доларів протягом наступних кількох років. Kongsberg також має завод у Джонстауні, штат Пенсильванія, який, за словами представників компанії, цього тижня буде розширено за рахунок найму 20 додаткових працівників.

Новий завод компанії у Вірджинії зосередиться на виробництві морської ударної ракети та об'єднаної ударної ракети. NSM – це протикорабельна ракета, що використовується ВМС США і виробляється спільно компаніями Kongsberg і RTX. За даними RTX, вона має 500-фунтову боєголовку, вдосконалений приціл і програмований підривник.

Об'єднана ударна ракета є похідною від NSM і інтегрується у винищувачі F-35 Joint Strike Fighter у співпраці з Lockheed Martin. Військово-повітряні сили Норвегії, Японії, Фінляндії, Австралії та США розмістили замовлення на цю зброю.

«Сьогоднішня заява Kongsberg Defense and Aerospace є значною інвестицією в нашу місцеву громаду», – сказав у письмовій заяві конгресмен Роб Віттман (Rob Wittman), старший член Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США.

«Рішення Kongsberg розширити свою присутність в США і побудувати новий завод з виробництва ракет в окрузі Джеймс Сіті було прийнято з метою допомогти задовольнити зростаючий світовий попит на морські ударні ракети та об'єднані ударні ракети, – продовжив він. – Цей новий завод створить майже 200 нових робочих місць на місцевому рівні та дозволить інвестувати понад 100 мільйонів доларів в економіку країн Співдружності протягом наступних років».

Наші інтереси: 

Тенденція до гонки озброєнь. Норвегія – високотехнологічна країна, союзник України та потенційний учасник майбутнього геополітичного союзу Інтермаріум.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи