Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пішохідному переходу виповнилось 90 років

31 жовтня 1921 року в невеликому англійському містечку Сатон Коулдфілд з’явилась перша пішохідна «зебра». Спочатку дане маркування білими смугами доріг було експериментом, який виявився настільки вдалим, що пішохідну «зебру» почали використовувати не тільки на дорогах Великобританія, але і в інших країн.
Американця Едварда Н. Хайнза, члена дорожньої комісії штату Мічіган, США, прийнято вважати винахідником дорожньої розмітки. Це була ідея Хайнза нанести на першу бетонну дорогу в Детройті розмітку, білу смугу по середині дороги, котра буде розділяти її на смуги рухи. Це відбулось у 1911 році.

Пішохідний перехід, по котрому колись легендарні The Beatles переходили дорогу, перетворили на пам’ятку культури національного значення. Ця пішохідна «зебра» також була опублікована на обкладинці до альбому Abbey Road.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи