Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 109
  • Переглядів: 119

Російські та китайські літаки провокують Сполучені Штати

Категорія:

Поки в Білому Домі знаходиться «кульгава качка» – можна собі дозволити побикувати. Проте таке «вікно можливостей» може незабаром закритися.

20240728aircraft.jpg

Американський винищувач F-22 Raptor супроводжує російський стратегічний бомбардувальник Ту-95 біля Аляски. Фото зроблено не цього разу, проте сама така ситуація регулярно повторюється.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) повідомило цього тижня, що виявило два російських ТУ-95 і два китайських стратегічних бомбардувальники H-6, які діяли в зоні розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ).

Зона розпізнавання протиповітряної оборони – це міжнародний повітряний простір, що знаходиться перед повітряним простором США. Російські та китайські літаки знаходилися в міжнародному повітряному просторі й наблизилися до повітряного простору США, але не перетинали його. Проте американське та канадське командування були вимушені підняти у повітря свої літаки для протидії можливому вторгненню у свій повітряний простір. На фото ви бачите, як американський літак супроводжує політ російського літака, готовий у будь-який момент запобігти можливому вторгненню у повітряний простір США. Фото було зроблено не цього разу, просто ця ситуація неодноразово мала місце.

Такі інциденти, коли військові літаки якоїсь країни небезпечно наближаються до повітряного простору іншої країни – це стандартна ситуація, яка особливо пишно цвіла під час Холодної війни. Це один з методів демонстрації власної військової миці та метод перевірки реакції країни, яка потенційно має захищатися.

Проте цього разу була одна особливість. Цього разу російські та китайські літаки діяли разом. Це була спільна операція російських та китайських військових.

Міністр оборони США Ллойд Остін зауважив, що це був своєрідний тест: «Вони завжди перевіряють нас, і це нікого з нас не дивує».

До слів пана Остіна я додам, що це дійсно був тест, це була перевірка потенційної реакції Сполучених Штатів. І поки в Білому Домі знаходиться оця «кульгава качка», що не може нічого у світі робити окрім вимовляння короткої фрази «Don’t!», що вже стала мемом – «погані хлопці» по всьому світу користуються «вікном можливостей», яке може закритися з приходом нової адміністрації. А нова адміністрація може продемонструвати, що у подібні ігри можна грати в обидві сторони. І ось уявіть собі ситуацію, коли вже американські (і взагалі натівські) літаки почнуть регулярно з різних сторін небезпечно підлітати до повітряного простору РФ, в той час, як РФ поступово всюди знімає свої протиповітряні комплекси та переганяє їх в Україну, де українська армія їх методично знищує.

 

Наші інтереси: 

Росія відчайдушно намагається справити враження, що вона все ще є глобальною військовою потугою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи