Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українська ракета вивела на орбіту європейський супутник

Категорія:

24 вересня 2011 року о 23 години 17 хвилин за київським часом в рамках програми «Морський старт» з плавучої платформи «Odyssey», розташованої в акваторії Тихого океану, успішно стартувала ракета-носій космічного призначення «Зеніт-3SL».

Українська ракета вивела на геостаціонарну орбіту телекомунікаційних супутник «Atlantic Bird 7» масою 4577 кг.

Як повідомила прес-служба Державного космічного агентства, ракета-носій «Зеніт» розроблена Державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля та виготовлена Державним підприємством «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова» в кооперації з російськими та українськими підприємствами.

КА «Atlantic Bird 7» базується на платформі Eurostar E3000 компанії Astrium. Апарат призначений для забезпечення високоякісного мовлення країн Ближнього Сходу, в тому числі в країнах Персидської затоки, а також Північної та Північно-Східної Африки.

Пуск проведений міжнародним консорціумом Sea Launch.

Зазначений пуск став тридцять першим пуском ракети космічного призначення «Зеніт-3SL» в рамках програми «Морський старт».

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи