Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 79
  • Переглядів: 85

В Чехії українці приносять економіці держави більше, ніж від неї отримують

Категорія:

У Чехії кількість українців із тимчасовим захистом досягла 370 тисяч. Лише за перші три місяці 2024 року біженці сплатили до бюджету на 2,9 млрд крон (приблизно 117 млн євро) більше, ніж було витрачено на соціальну та гуманітарну допомогу.

24081602.jpg

Фото: ukrinform

Кількість іноземців в Чехії починає наближатися до 10%. З одного мільйона зареєстрованих іноземців понад 570 тисяч є громадянами України, повідомив у квітні цього року президент поліції Мартін Вондрашек (Martin Vondrášek). За його словами, двісті тисяч з них були тут ще до війни, а решта – біженці. Нинішня кількість людей з так званим тимчасовим захистом досягла 370 тисяч, згідно з даними Міністерства внутрішніх справ від 5 серпня, пише blesk.cz.

Більше українських біженців лише у Німеччині (1,3 млн) та Польщі (965 тис.) У минулому навчальному році школи у Чехії відвідували майже 49 539 учнів і студентів. У початкових школах навчалися понад 37 тисяч українських дітей.

За даними Мінпраці, у червені в Чехії працювали близько 122 тисячі біженців. Серед них частіше жінки (62%), ніж чоловіки (28%). “Значна частина економічно активних біженців сьогодні є частиною нашого ринку праці, і можна спостерігати тенденцію, коли біженці приносять системі більше, ніж отримують від неї“, – зазначила речниця МВС Катержина Прохазкова.

Раніше повідомлялося, що лише за перші три місяці 2024 року біженці сплатили до бюджету на 2,9 млрд крон (приблизно 117 млн євро) більше, ніж було витрачено на соціальну та гуманітарну допомогу.

У 2022 році видатки на українських біженців склали 25 млрд крон, а доходи – 12,6 млрд. У 2023 році ці цифри майже зрівнялися – 21,6 млрд і 21 млрд крон відповідно. За перший квартал 2024 року доходи склали 6,4 мільярда чеських крон, витрати – 3,5 мільярда, повідомила аналітик Міністерства праці та соціальних справ Магдалена Клімешова.

МОЗ визнав професійну компетентність 200 лікарів загальної практики, 12 стоматологів і 3 фармацевтів, які здобули освіту в Україні та є її громадянами. Про це повідомив речник відомства Ондржей Якоб.

Ця статистика стосується лікарів та фармацевтів, які приїхали до Чехії як до війни, так і після її початку. Водночас додалося понад 600 медсестер загального профілю та інших немедичних професій з України.

Нагадаємо, Чехія оплатить українським біженцям повернення додому – МВС країни запускає пілотний проект.

Наші інтереси: 

Шкода, що Україна залишається без працездатного населення. Бачимо, що чим довше триватиме ця війна, тим більше українців залишаться в Європі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи