Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 73
  • Переглядів: 80

В Україні стартує серійне виробництво броньовика “Джура” на базі Toyota Land Cruiser

Категорія:

Українське військово-промислове підприємство НВО «Практика» офіційно оголосило про серійне виробництво броньованого тактичного автомобіля “Джура”, який був презентований всього місяць тому. Вітчизняна розробка, побудована на базі відомого позашляховика Toyota Land Cruiser, уже визнана придатною для експлуатації у Збройних Силах України.

Процес сертифікації та кодифікації пройшов у рекордно короткі терміни, що свідчить про великий попит на цей легкий тактичний бронеавтомобіль. Проте виробництво “Джури” значною мірою залежатиме від кількості отриманих замовлень. Наразі жодних офіційних повідомлень про замовлення на новий броньовик не було отримано, а на платформі державних закупівель Prozorro також відсутні відповідні заявки, повідомляє AMPERCAR.

“Джура” побудований на базі шасі Toyota Land Cruiser 70-ї серії, що добре відома своєю надійністю та витривалістю. Броньований автомобіль має спеціально розроблену надбудову у вигляді броньованої капсули, яка забезпечує захист екіпажу відповідно до стандарту STANAG 4569 Level 1. Цей рівень захисту гарантує захист від стрілецької зброї калібру 5,45 мм, що є важливим фактором на сучасному полі бою.

Протимінний захист автомобіля також відповідає сучасним стандартам. Виробник гарантує, що “Джура” витримає підрив невеликих зарядних пристроїв з еквівалентом до 3 кг тротилу, що можна прирівняти до вибуху однієї або двох гранат під автомобілем.

Під капотом “Джури” знаходиться 220-сильний дизельний двигун, що властивий для Land Cruiser 70-ї серії. Такий мотор забезпечує бронеавтомобіль необхідною потужністю та надійністю, що дозволяє ефективно використовувати його навіть у складних умовах.

За даними, які надає сайт виробника, використано шасі Toyota Land Cruiser 79-ї серії. Ця інформація відрізняється від початкових повідомлень місячної давності, де йшлося про використання шасі Land Cruiser 70. Однак, незалежно від цього, “Джура” зберігає всі ключові характеристики надійності та ефективності, що властиві цій серії позашляховиків.

 

Наші інтереси: 

Українські машини для Армії, які варті того, щоб Міноборони України звернуло на них увагу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи