Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Євросоюз погрожує США через нові антиросійські санкції

Законопроект США може нанести удар по європейських компаніях, які беруть участь у спільних проектах із РФ у галузі енергетики. Єврокомісія готова вжити екстрених заходів у разі, якщо санкції США проти Росії поставлять під загрозу енергетичну безпеку Євросоюзу. Про це йдеться в заяві голови комісії Жана-Клода Юнкера, опублікованій після його зустрічі з єврокомісарами в середу, 26 липня.

zhanklod.jpg

Жан-Клод Юнкер, голова Єврокомісії

Інтереси США не повинні мати пріоритет над енергобезпекою Європи, заявив Юнкер.

"Схвалений у США законопроект може мати непередбачені односторонні наслідки, які відіб'ються на інтересах ЄС в галузі енергетичної безпеки", - наводяться в заяві слова глави Єврокомісії.

Так, в ЄС побоюються, що нові американські санкції можуть перешкоджати розвитку системи трубопроводів, яка використовується для транспортування російського газу через Україну в Європу.

"Тому сьогодні комісія прийняла рішення, що в разі, якщо наші інтереси не врахуються в достатній мірі, ми будемо готові вжити відповідних заходів протягом декількох днів", - йдеться в заяві. Про які заходи йдеться, у тексті не уточнюється.

При цьому в Єврокомісії відзначили, що в цілому ЄС, як і раніше, має намір дотримуватися режиму санкції з тим, щоб домогтися виконання Росією Мінських угод. "Це ключова мета, загальна для ЄС і США", - йдеться в заяві.

У Франції також виступають проти нового законопроекту Штатів. Так, офіційний представник МЗС Франції Аньєс Ромате-Еспань заявила, що французька влада вважає, що екстериторіальний характер нового американського закону про санкції не відповідає нормам міжнародного права і мають намір обговорити цю ситуацію з Єврокомісією та партнерами з ЄС.

За її словами, цей законопроект, якщо буде затверджений, дозволить притягати до відповідальності європейських фізичних і юридичних осіб у ситуаціях, які не мають ніякого відношення до США.

Нагадаємо, підтримана Палатою представників законодавча ініціатива до набуття чинності повинна бути схвалена сенатом і підписана президентом США.

У Білому домі заявили, що Дональд Трамп згоден на посилення санкцій проти Росії.

Наші інтереси: 

 Інтереси США повністю збігаються з інтересами України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи