Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 47
  • Переглядів: 51

Збройні Сили України уразили радіолокаційний комплекс у Кримських горах, який використовує армія РФ

Категорія:

Внаслідок ранкової ракетної атаки 13 травня були пошкоджені об’єкти на території військової бази, а також загинув командир російської військової частини.

24051401bedenekyr.jpg

Радіолокаційний центр на вершині Беденекир в окупованому Криму. Фото з відкритих джерел
Радіолокаційний центр на вершині Беденекир в окупованому Криму. Фото з відкритих джерел

Був уражений радіолокаційний центр у районі Ай-Петрі, на вершині Беденекир. На території розташовані радіолокаційні комплекси, які здійснюють спостереження за повітряним простором в інтересах російської окупаційної армії, пише Мілітарний, посилаючись на російський канал Astra.

«Близько 6:00 ранку кілька ракет (імовірно, Storm Shadow) атакували в/ч 85683 на горі Ай-Петрі (ред. – Беденекир) у Криму, повідомили джерела в екстрених службах анексованого регіону», – йдеться у повідомленні.

На горі розміщена військова база 3-го радіотехнічного полку ЗС РФ, штаб якого розташований у Севастополі.

Стверджується, що внаслідок влучення ракет територія військової частини зазнала пошкоджень. Нібито загинув її командир Олександр Кулаков та ще один російський військовослужбовець. Також є поранені, але їхня кількість уточнюється.

Зазначимо, що російська окупаційна влада офіційно про інцидент не повідомляла.

Після анексії Крима на вершині Беденекир окупанти сформували підрозділ 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ ПКС РФ на базі 40-ї радіотехнічної бригади Повітряних Сил України.

Ще за радянських часів тут було створено Радіотехнічний центр дальньої розвідки та наведення військ ППО. Куполи захисних споруд радарів у вигляді куль захищають антени радіолокаційних комплексів від вітру та обмороження й інших атмосферних явищ і опадів.

Наші інтереси: 

Б'ємо по Криму, вибиваємо ворога з півострова. Нагадаємо, 28 квітня ЗСУ завдали ударів по підрозділах ППО ворога, розміщених на мисі Тарханкут в окупованому Криму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи