Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 69
  • Переглядів: 71

Вночі у Криму уражено сім кораблів та суден ворога. Лоцманський катер "Мечта" затонув

Внаслідок ракетної атаки ЗСУ по Криму у ніч проти 30 травня уражені лоцманський катер «Мєчта» (він потонув), пороми «Авангард» та «Конро Трейдер», транспортно-десантний катер КС-701 «Тунєц». ГУР повідомило про потоплення ще двох катерів.

24053002.jpg

Лоцманський катер «Мєчта»

Telegram-канал ASTRA пише, що 4 катери, 2 пороми та лоцманський катер пошкоджені або знищені внаслідок нічної ракетної атаки у Криму. 5 поранених.

Окрім лоцманського катера «Мєчта», який затонув, у Криму під час сьогоднішніх атак уражені паром «Конро Трейдер» і паром «Авангард». Останній із-за пошкодження сів на мілину, повідомляють джерела ASTRA в екстрених службах анексованого Криму. Як повідомив «радник глави Криму», 2 пороми постраждали в Керчі від збитих уламків ракети.

Крім цього, пошкодження отримали 4 транспортно-десантних катери КС 701. Про знищення двох повідомило ГУР МО України.

"Тунець по-кримськи від ГУР – знищено два ворожих катери. 30 травня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України “Group 13” за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 вчергове результативно атакував корабельно-катерний склад  держави-агресора росії у тимчасово окупованому Криму. Успішна спецоперація стала можливою завдяки підтримці глобальної платформи United24. З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази підіймали в небо бойову авіацію, зокрема , літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8. Також загарбники хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати. Утім нічого не завадило спецпризначенцям ГУР МО України успішно виконати бойове завдання: внаслідок удару було знищено два катери росії – за попередніми даними, швидкісних транспортно-десантних КС-701 «Тунєц», йдеться у повідомленні.

Що відомо про "Мєчту"

28 жовтня 2021 року Азово-Чорноморська басейнова філія "Росморпорту" придбала лоцманський катер "Мєчта". Катер проекту 1459 року виготовлений у 1985 році на Ленінградському ССЗ "Пелла" і став сьомим лоцманським судном філії.

Згідно з відкритими даними, катер "Мєчта" являє собою сталеве однопалубне судно з уступом у носі, одноярусною рульовою рубкою і з кормовим розташуванням дизельних двигунів. Лоцманські катери даного проекту можна експлуатувати у зимових умовах із товщиною битого льоду не більше 30 см.

Наші інтереси: 

Б'ємо по ворогу, вибиваємо його з нашого Криму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи