Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 98
  • Переглядів: 110

Народні депутати ухвалили рішення підняти доплати чиновникам коштом міжнародної допомоги від ЄС і інших партнерів

Категорія:

5 червня Верховна Рада України ухвалила законопроект №10284, яким пропонується внести зміни до деяких законів України щодо стимулювання участі державних органів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм та проектів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва.

24060802.jpg

Фото: rada.gov.ua

Людською мовою це означає, що депутати вирішили підняти зарплати чиновникам коштом міжнародної допомоги Україні. На їхню думку, Україна – це чиновники. Водночас нові доплати до зарплати чиновникам мають бути не більше 50% їхньої середньої зарплати.

Згідно з проектом закону, посадовим особам органів державної влади та органів місцевого самоврядування пропонується встановити виплату за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за проектами (програмами). Зокрема тих, що фінансуються коштом бюджетної підтримки, допомоги та грантів Європейського Союзу, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ, пише PaySpace Magazine.

На ці додаткові виплати витрачатимуться кошти, передбачені у бюджетах в межах програм допомоги та грантів від міжнародних партнерів. За нарахування доплат відповідатиме керівник державної служби за поданням безпосереднього керівника чиновника.

У 2022 році, коли почалось повномасштабне вторгнення Росії в Україну, українські міністри заробили чимало коштів, нагадує PaySpace Magazine.

Річний заробіток членів Кабінету міністрів у перший рік війни вдалось з’ясувати завдяки інформації з їхніх декларацій, які вони не хотіли оприлюднювати.

Важливо розуміти, що зарплата чиновників складається не лише з окладу. Їм нараховують надбавки, матеріальну допомогу, оплату відрядження, відпустку, на оздоровлення.

На початку минулого роки депутати Верховної Ради отримали 100% надбавку за "інтенсивність праці" коштом грантової підтримки для бюджету України від США.

 

Наші інтереси: 

Бачимо, що каста чиновників плекається владою, їм не загрожує безгрошів'я, а попри те, що вони нічого не виробляють, а тільки розподіляють чуже, їхнє життя покращується вже сьогодні. Їм не заважає війна. Вони живуть в іншій реальності, відірваній від життя українців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Вічно юний Купало-Аполлон та його стріла

Гіперборійська традиція і сім чеснот Нагірної проповіді: внутрішнє і зовнішнє, особисте і соціальне

Джерелом античної філософії було боголюдське вчення Аполлона Гіперборійського, відомого під іменами Купал (захисник народу), Ной (новий, юний) і Гермес-Єрмій (святий). Свято Купала-Аполлона-Гермеса...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зарплата керівника має зростати пропорційно зростанню зарплати тих, якими він керує. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зарплата керівника має зростати пропорційно зростанню зарплати тих, якими він керує. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!