Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 44
  • Переглядів: 47

Чеська група Colt CZ почне виробляти в Україні патрони та штурмові гвинтівки

Категорія:

Компанії Sellier & Bellot і Česká zbrojovka підписали угоди про створення виробництва зброї в Україні. Чеська компанія Colt CZ почне виробляти в Україні патрони та штурмові гвинтівки.

Про це на брифінгу в Празі після зустрічі з чеським прем'єром Петром Фіалою сказав голова уряду України Денис Шмигаль, пише Ліга.net.

"В Україні буде побудований новий патронний завод. Угода підписана між Sellier & Bellot і Укроборонсервісом. Це важливо для забезпечення нашої армії зараз і демонструє високий рівень зацікавленості у співпраці з нашою оборонною індустрією. Друга угода – це виробництво штурмових гвинтівок компанії Colt CZ в Україні. Це угода між Česká zbrojovka і відповідним українським підприємством", – розказав Шмигаль.

У лютому 2024 року державний холдинг "Українська оборонна промисловість" (УОП) і Česká zbrojovka a.s. підписали договір про намір щодо передання ліцензії на виробництво в Україні напівавтоматичних штурмових гвинтівок CZ BREN 2.

Українська армія вже використовує CZ BREN 2, також гвинтівки є на озброєнні армій Чехії, Португалії, оперативної групи французької національної жандармерії, польської прикордонної служби, румунської жандармерії.

Обидві компанії – і Česká zbrojovka, і Sellier & Bellot – входять до складу групи Colt CZ.

Нагадаємо, 18 лютого стало відомо, що німецький концерн Rheinmetall побудує в Україні завод із виробництва снарядів калібру 155 мм, а американська корпорація Northrop Grumman планує виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру.

Наші інтереси: 

Виробляти якомога більше власної зброї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи