Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 88
  • Переглядів: 92

Американський сенатор пропонує Україні запросити відставних пілотів воювати на боці України

Категорія:

Україна вже почала одержувати від союзників перші винищувачі F-16. Але партнери пообіцяли Україні більше літаків F-16, ніж готують пілотів та обслуговуючий персонал. Україна могла б запросити західних пілотів F-16, які вийшли на пенсію, але хочуть воювати за свободу на боці України.

24081301.png

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем. Фото: Офіс Президента України

Про це 12 серпня заявив американський сенатор від Республіканської партії Ліндсі Грем під час брифінгу за підсумками переговорів з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

"Українці шукатимуть серед країн НАТО готових пілотів, які вийшли на пенсію, щоб допомогти їм, доки не навчать своїх пілотів", – заявив він.

На думку сенатора, Україна таким чином зможе використати надані партнерами літаки F-16 раніше, у той час, як українські пілоти проходитимуть відповідне навчання.

Грем додав, що він збирається порушити це питання в США після свого повернення.

"Моє повідомлення таке: нам потрібно бути повністю залученими. Ось що я хочу побачити у 2024 році: я збираюся порушити це питання. Я прошу президента Байдена, перш ніж він залишить посаду, забезпечити усе, щоб це запрошення було видано", – додав Ліндсі Грем.

4 серпня, у День Повітряних сил ЗСУ, Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що F-16 вже в Україні.

Нагадаємо, 18 березня цього року Ліндсі Грем відвідав Україну й розповів про новий формат допомоги та мобілізацію.

У вересні минулого року сенатори-республіканці, в тому числі й Ліндсі Грем закликали Байдена негайно передати Україні ракети ATACMS, але безуспішно.

Наші інтереси: 

Новий поворот війни – нам подобається.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Це все блеф аби москалі дуже нервували. Десь бачив, чи чув що подія нагородження військових ВПС президентом відбувалась на фоні муляжів F-16.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Коментарі

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Це все блеф аби москалі дуже нервували. Десь бачив, чи чув що подія нагородження військових ВПС президентом відбувалась на фоні муляжів F-16.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Я чув (не знаю, чи це є правдою), що окрім тих F-16, які дійсно є старих модифікацій, і яких нам поставили кілька штук - ще поставили кілька необлікованих дуже старих літаків, які є вже фактично металобрухтом, щоб використовувати їх як муляжі чи фальшиві мішені. І що свою промову Зеленський проголошував саме на тлі  цих муляжів, в той час, як справжні літаки знаходяться на тих літовищах, про які ворог "не в курсі". А літовище, де побував Президент, можна легко вирахувати.

Творю, отже існую.