Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 64
  • Переглядів: 71

Новий міністр аграрної політики Коваль живе в квартирі майже за 18 млн гривень, яка належить тещі-пенсіонерці, – розслідування

Категорія:

Теща купила квартиру в липні 2021 року, коли зять працював у Рівненській ОДА. Тепер Коваль – міністр аграрної політики та продовольства і живе в київському ЖК преміумкласу у квартирі площею 170 кв. м, що належить його тещі. Теща не могла придбати таку нерухомість, адже її доходи не цього не дозволяють.

24092401.jpg

Віталій Коваль. Фото: Вікіпедія

Журналісти видання "Слідство.Інфо" довідалися, що жінка придбала житло, коли зять працював у Рівненській ОДА.

Як відомо, на початку вересня Коваля призначили новим міністром аграрної політики та продовольства. До цього чиновник менше ніж рік очолював Фонд держмайна. Ще раніше був головою Рівненської ОДА протягом чотирьох років.

Розслідувачі з'ясували, що нині міністр проживає у квартирі, яка належить його тещі, біля Голосіївського парку в Києві. Ця оселя могла коштувати 17,7 мільйона гривень.

"З декларації Коваля випливає, що з серпня 2023 року його дружина орендує квартиру у своєї матері Галини Петрівни Баранюк. У цьому помешканні проживає вся сім’я міністра. А теща купила квартиру в липні 2021 року", – кажуть розслідувачі.

Виявилося й те, що 69-річна Галина Баранюк все життя мешкає у Чернівцях. Нині жінка пенсіонерка, яка раніше працювала бухгалтеркою на різних підприємствах міста. Журналісти дізналися, що протягом 2014–2020 років Галина Баранюк разом заробила 495 тисяч гривень. Тобто в середньому її щомісячний дохід протягом цих років становив 6 тисяч гривень на місяць.

"Жінка не продавала об’єктів нерухомості, які могли б дозволити їй у 2021 році купити квартиру у Києві за 17,7 мільйона гривень. Тож звідки у пані Галини такі гроші на житло, жінка у відповідь журналістам кинула слухавку", – питають розслідувачі.

Відповідь: теща міністра придбала квартиру за десятки мільйонів саме тоді, коли той працював головою Рівненської ОДА. А за рік до цього призначення у Коваля було понад 1 мільйон 300 тисяч гривень боргів та податкових зобов’язань.

Разом тим журналісти "Четвертої влади" в коментарі розслідувачам повідомили, що на той час посадовець заробляв понад 8 тисяч гривень у місяць, керуючи ТзОВ "Санако" та ТзОВ "ВВВ Монтаж". Коли прийшов працювати в Рівненську ОДА, то фірма "Рівнеавтошляхбуд" стала забирати практично все експлуатаційне утримання та ремонт доріг на Рівненщині.

Також журналісти говорять про зв'язок фірми Коваля "ВВВ Монтаж" та "Рівнеавтошляхбуд". З приходом Коваля до влади остання почала отримувати багатомільйонні підряди.

 "Оскільки знайдена розслідувачами квартира могла коштувати 17,7 мільйона гривень, за розслідування походження майна мають взятися антикорупційні органи. Загалом приховування майна, вартість якого перевищує 10 мільйонів гривень, є тяжким злочином. Покаранням за такі дії може бути до 10 років позбавлення волі", – констатують розслідувачі.

 

Наші інтереси: 

Як гидко бачити, що ці потвори наживаються на державній службі. Повдягали псевдокамуфляж та вишиванки й мародерять. Розуміємо, що нещодавні новопризначенці в уряд поставлені Єрмаком не тільки для отримання тотального контролю над урядом, але й для отримання своєї частки від крадіжок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це ще один доказ, що в Україні відбулось психопатичне виродження влади, яке дійшло до логічного завершення  – стадії "психопатичного схлопування". Людей (сапієнсів) там уже нема, добір відбувається за принципом біологічної ідентичності – усі мають належати до виду Homo intelis, тобто бути людиноподібними розмовляючими тваринами. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це ще один доказ, що в Україні відбулось психопатичне виродження влади, яке дійшло до логічного завершення  – стадії "психопатичного схлопування". Людей (сапієнсів) там уже нема, добір відбувається за принципом біологічної ідентичності – усі мають належати до виду Homo intelis, тобто бути людиноподібними розмовляючими тваринами. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!