Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Зеленський зустрівся з Камалою Гарріс, яка пообіцяла підтримку України та покритикувала Трампа

Категорія:

Спецтема:

26 вересня (по американському часу) кандидатка на пост президента США від Демократичної партії Камала Гарріс розкритикувала позицію щодо України свого суперника на виборах Дональда Трампа та пообіцяла Зеленському, що він може розраховувати на її підтримку.

24092701.jpg

Віце-президент Камала Гарріс на зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським 26 вересня 2024 року у Вашингтоні. Фото: ЖАКЛІН МАРТІН

Зеленський також зустрівся з президентом Джо Байденом, щоб представити свій план перемоги, а Білий дім оголосив про новий пакет військової допомоги на суму майже 8 мільярдів доларів США для України, яка вже третій рік воює проти російських загарбників. Проте візит Зеленського був затьмарений суперечкою з кандидатом у президенти від Республіканської партії Трампом – і це продемонструвало, як листопадові вибори в США можуть перекреслити підтримку, яку Україна отримує від свого найбільшого спонсора, пише CNA.

Гарріс, не назвавши ім'я Трампа, сказала: "В моїй країні є дехто, хто натомість змусить Україну відмовитися від значної частини її суверенної території, хто вимагатиме, щоб Україна прийняла нейтралітет". "Ці пропозиції збігаються з пропозиціями Путіна. І давайте будемо відвертими, це не пропозиції миру. Натомість це пропозиції капітуляції".

Під час окремої зустрічі в Овальному кабінеті із Зеленським Байден пообіцяв, що Росія не переможе у війні, яку вона розпочала в лютому 2022 року. "Україна переможе, і ми продовжимо підтримувати вас на кожному кроці", – сказав Байден.

Як передає з місця події власний кореспондент агенства Укрінформ, Камала Гарріс сказала: "Сполучені Штати підтримують Україну не через милосердя, але через наші стратегічні інтереси. Ми продовжимо надавати допомогу у сфері безпеки, яку потребує Україна, щоби добитися успіху на полі бою".

Вона підкреслила, що агресія Путіна – це не лише атака проти українського народу, це також напад на фундаментальні принципи, такі як територіальна цілісність.

Нагадаємо, США виділяють рекордний пакет допомоги на $7,9 млрд – і там є ракети великої дальності

Наші інтереси: 

Гарно розіграна комбінація. Аби тільки це допомогло Україні. Демократи максимально використали Зеленського як ігрового персонажа у своїй передвиборчій кампанії. Промова Камали була точна і збалансована, наче вона вже є президентом США. Цікаво, як на це відреагують республіканці. Трамп уже домовився про зустріч із Зеленським у Нью-Йорку. Має початися змагання, хто більше підтримує Україну – республіканці чи демократи. Поки що в цій грі перемагають демократи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи