Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Парламент Румунії затвердив створення навчального центру для українських військових

Категорія:

Навчальний центр діятиме впродовж двох років. Його діяльність на перших етапах фінансово й організаційно підтримуватиме Велика Британія.

Парламент Румунії підтримав рішення президента Клауса Йоганніса про створення у країні навчального центру для підготовки українських морпіхів. За це проголосували 233 депутати, проти – 18, утрималися – 25, повідомило румунське інформаційне агентство Agerpres, пише iPress.

У листі до депутатів президент написав, що продовження загарбницької війни РФ проти України актуалізувало необхідність посилити й диверсифікувати підготовку Збройних сил України. І після аналізу виявилося, що Румунія може зробити свій внесок у Коаліцію морських спроможностей, розмістивши в себе навчальний центр у морській галузі та готуючи українських морських піхотинців.

Навчальний центр діятиме впродовж двох років. Його діяльності на перших етапах фінансово й організаційно підтримуватиме Велика Британія.

Також парламентарі схвалили ще одне звернення Клауса Йоганніса до них – про участь румунської армії в місії НАТО з підтримки безпеки та навчання для України – NSATU.

Румунія надасть потрібні інфраструктуру та обладнання, щоб обʼєкт "Вузол забезпечення логістики – Румунія" запрацював на базі 71-ї авіабази "Кимпія-Турзій". Також Збройні сили Румунії виділять сотню військових для місії.

Наші інтереси: 

Румунія стала важливим партнером і помічником України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта (+аудіо)

Фантастика зачіпає теми, яких не наважуються торкатись вчені та політики. Френк Герберт написав роман про безкомпромісну війну людей та людиноподібних тварин – і показав, як люди можуть перемогти.

Останні записи