Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Україна закупить британську зброю на суму до 3,5 млрд фунтів стерлінгів коштом британського експортного фінансування

Категорія:

Нещодавно Британська торгівельна місія, до складу якої увійшли представники Міністерства оборони, Департаменту бізнесу і торгівлі та оборонної торгівельної асоціації ADS, відвідала Київ, де зустрілася з представниками Українського уряду та промисловості. Мета полягає в тому, щоб забезпечити повну готовність британських оборонних виробників до задоволення зростаючих військових потреб України.

Міністерство оборони (МО) підтвердило, що контракти з компанією Sheffield Forgemasters на виготовлення стволів для артилерійських гармат були укладені, і це свідчить про початок більш масштабних зусиль, спрямованих на посилення обороноздатності України, пише UK Defence Journal.

Хоча Україна отримала доступ до 3,5 млрд фунтів стерлінгів британського експортного фінансування, що дозволяє закуповувати британську військову допомогу, це не означає зобов'язання витратити всю суму негайно, а скоріше забезпечує гнучкість для задоволення військових потреб України з часом.

Згідно із заявою МО, ці контракти є частиною поточних заходів, спрямованих на забезпечення готовності британської промисловості до виконання майбутніх замовлень, підтримуючи військові потреби України в її триваючому конфлікті.

Нещодавно Британська торгівельна місія, до складу якої увійшли представники Міністерства оборони, Департаменту бізнесу і торгівлі та оборонної торгівельної асоціації ADS, відвідала Київ, де зустрілася з представниками Українського уряду та промисловості. Ця місія є частиною поглиблення зв'язків між оборонною промисловістю Великої Британії та України після підписання в липні важливої угоди, яка забезпечила 3,5 млрд фунтів стерлінгів британського експортного фінансування, що дозволить Україні закупити сучасні озброєння.

Місію очолював міністр збройних сил Великої Британії, член парламенту Люк Поллард (Luke Pollard), який взяв участь у дискусіях на Українському оборонно-промисловому форумі. Форум став платформою для Великої Британії, щоб підтвердити свою прихильність наданню Україні вкрай необхідної військової допомоги. Поллард наголосив на непохитній підтримці України з боку Великої Британії та постійних зусиллях з розширення промислового співробітництва. Він підкреслив, що "наша підтримка набагато ширша, ніж просто надання обладнання", наголосивши на спільних зусиллях обох країн, спрямованих на забезпечення довгострокових оборонних потреб України.

Міністерство оборони оголосило, що під час торгової місії були досягнуті домовленості щодо потреб України в комплексному озброєнні та підтримці наземних систем, що дало чіткий сигнал Британській промисловості про типи обладнання, які будуть потрібні українським військам у майбутньому. Наразі Міноборони готується до укладання контрактів з Британськими оборонними компаніями для виконання цих запитів.

Про це заявив міністр у справах збройних сил, член парламенту Люк Поллард сказав: "Підтримка України з боку Великої Британії є залізобетонною. Ми продовжуємо лідирувати у наданні військової допомоги, але наша підтримка набагато ширша, ніж просто надання обладнання. Наші успішні оборонно-промислові відносини символізують роботу, яка ведеться в уряді та приватному секторі з метою посилення і прискорення нашої підтримки. Поглиблюючи наші зв'язки з оборонною промисловістю України, ми розширюємо власний промисловий потенціал, водночас посилюючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати підтримку стільки, скільки буде потрібно".

Крім того, цільова група HIRST, міжурядова група Великої Британії, до якої входять Міністерство оборони, Експортне фінансування Великої Британії та Департамент бізнесу і торгівлі, працює над стимулюванням промислового виробництва та міжнародної співпраці з українськими компаніями. Мета полягає в тому, щоб забезпечити повну готовність британських оборонних виробників до задоволення мінливих військових потреб України, а майбутні замовлення фінансувати коштом резервів України та експортного фінансування, що надається Великою Британією.

Це зобов'язання стало наслідком нещодавнього успіху Уряду Великої Британії, який перевиконав свою обіцянку поставити 12 артилерійських гармат AS90 протягом 100 днів. На сьогодні було поставлено 10 гармат, і ще шість будуть поставлені найближчим часом, що демонструє здатність Великої Британії прискорити підтримку військових зусиль України.

Контракти з Sheffield Forgemasters та іншими британськими оборонними компаніями мають вирішальне значення для загальних зусиль Великої Британії, спрямованих на посилення обороноздатності України та зміцнення промислового потенціалу Великої Британії. Як заявив Поллард, «ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати підтримку стільки, скільки буде потрібно».

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Велика Британія включилася у російсько-українську війну, яка може тривати ще довго.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи (+аудіо)

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи