Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Норвегія найближчим часом відправить Україні шість винищувачів F-16

Категорія:

Спецтема:

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що під час засідання Ради Україна-НАТО провів переговори з міністром оборони Норвегії Бьорном Арільдом Грамом. Він подякував норвезькому уряду та народу Норвегії за безпрецедентну підтримку України.

"Обговорили поточну ситуацію на фронті та наші потреби, зокрема у далекобійній зброї. Досягли конкретних домовленостей щодо зміцнення нашої протиповітряної оборони", – написав Рустем Умєров у Facebook і зазначив, що окремий фокус – це авіація, а саме посилення наших спроможностей винищувачами F16.

"Норвегія продовжить підтримку і надасть Україні шість літаків найближчим часом. Також обговорили питання розвитку української оборонної промисловості. Запросив Норвегію долучитись до «Данської моделі» – прямого фінансування українських оборонних підприємств. Працюємо в цьому напрямку. Окремо запропонував Норвегії взяти «шефство» над однією з бригад ЗСУ за зразком Франції, яке включає тренування та комплектування", – написав Умєров.

Наші інтереси: 

Норвегія допомагала і продовжує допомагати Україні. Нарешті збільшиться кількість літаків в нашому небі, що посилить оборону.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Радіймо, арії!

Сайт медичного центру «Живе Слово» Олександра Філатовича має нову адресу filatovich.org.ua

Медичний центр Живе Слово продовжує свою працю! Всім шанувальникам інформотерапії Живим Словом щиро зичимо міцного здоров'я і радості!

Останні записи