Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ІноЗМІ: українці вчаться перемагати

Категорія:

Спецтема:

15 серпня світова преса про Україну: про ризики для Петра Порошенка і враження американських інструкторів від українських військових, зокрема.

В Україні тривають навчання військових США та Британії з бійцями ЗСУ та Нацгвардії на Львівщині

В огляді міжнародної преси, який підготував Юрій Мартиненко зі служби моніторингу BBC, йдеться про "Нескінченну" війну в Україні.

Французька газета Echos аналізує причини "нескінченної" війни на сході України. Видання констатує посилення напруженості на Донбасі і описує непросту ситуацію для Петра Порошенка.

"[Мінські] угоди базуються на питанні децентралізації. Згідно з умовами угоди, Київ має організувати вибори на сході країни. В обмін на цю автономію Київ міг би отримати контроль над східним кордоном з Росією, крізь який нині проникають російські сили підтримки для сепаратистів", - пише газета.

При цьому у статті підкреслюється, що такий порядок кроків не влаштовує українського президента.

"Петро Порошенко хоче змінити послідовність дій [спочатку отримавши контроль над кордоном], але він затиснутий в умовах угоди. З іншого боку, його союзники з Правого Сектора відкидають децентралізацію", - цитує видання Ігоря Деланое, який викладає історію у французькому коледжі у Санкт-Петербурзі.

Echos пише, що і українська влада, і самопроголошені республіки бажають виступати з позиції сили. Видання цитує професора паризького університету Sciences Po Сіріль Бре, який вважає, що "сепаратисти" націлені на Маріуполь, що дозволить їм мати сильну позицію на переговорах в кінці року.

"До того ж літній період, коли увага Заходу послаблюється, є сприятливим для швидкої атаки", - додає газета.

Видання робить висновок, що усі сторони конфлікту зацікавлені у "довгій війні" і наводить коментар Сіріль Бре про те, що війна на сході України може затягнутися на десять років.

"Росія зацікавлена у тому, щоб створити темну зону і показати, що Київ не контролює ситуацію", - пояснює Бре, додаючи, що Київ не здатний захопити некотрольовану територію силою.

Бажаючи тиснути на повстанців та не проводити децентралізацію, український президент, імовірно, йде на ризик, підкреслює газета.

"Можливо, Порошенко ставить на те, що відновлення бойових дій призведе до допомоги Заходу та додаткових санкцій проти Росії, що змінило б розподіл сил. Але він сильно ризикує. Після Дебальцевого ще одна поразка української армії, наприклад у Маріуполі, може коштувати йому влади", - цитує видання Деланое.

портовий Маріуполь може стати наступною ціллю проросійських сепаратистів

Вчаться перемагати

Газета Irish Times описує враження американських інструкторів від тренування українських військових на полігоні у Яворові.

"Вони просять все більше і більше тренувань, що є хорошим знаком. З часом те, чого ми від них вимагаємо, буде все складніше і складніше", - цитує видання 27-річну Дану Гінгріч з Меріленда, яка служить у 173-й бригаді США.

За її словами, в кінці занять українці будуть виконувати завдання у складі взводу, зокрема вибивати ворога із бункера. "Це схоже на наші завдання перед відправкою до Афганістану, тож очікується, що вони досягнуть рівня американського взводу", - каже вона.

Газета пише, що ті українські військові, які не знаходяться в оптимальній фізичній формі або не мають значного досвіду, зазвичай найбільш охочі до навчань.

"Вони бачать поранених друзів, які повертаються з фронту, або слухають їхні історії з війни, і дуже хочуть тренуватися", - стверджує 23-річний Уільям Діллон, керівник взводу з Мічигана.

За даними Irish Times, американські десантники постійно хвалять навички українців, які воювали на сході, і відзначають їхню сильну мотивацію.

"Вони не просто мотивовані, вони мають жагу до захисту власної країни. Кожен може навчитись виживати, а ці хлопці вчаться перемагати", - цитує видання Діллона.

Утім, газета зазначає, що, на думку військових аналітиків, Україна ніколи не зможе перемогти на полі бою, оскільки Росія готова без кінця надсилати достатньо військових та зброї через кордон, аби сепаратисти не зазнали поразки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Все ж таки не треба плутати децентралізацію влади з її федералізацією. Саме федералізація Україні не потрібна стопудово, тоді як децентралізація влади буде корисною.

Коментарі

Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
0
Ще не підтримано

Все ж таки не треба плутати децентралізацію влади з її федералізацією. Саме федералізація Україні не потрібна стопудово, тоді як децентралізація влади буде корисною.