Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кримські татари готуються блокувати залізницю на півострів

Спецтема:

Блокада залізничного сполучення з Кримом необхідна, бо через неї здійснюють торговельно-промислові зв’язки українські олігархи – заявив в ексклюзивному коментарі Інформаційному Бюро “Правий” народний депутат України Андрій Сенченко.

“Ми з лідерами кримських татар це питання зараз обговорюємо. Потрібно всім разом змусити українську владу це зробити – заблокувати залізницю. Це можна і треба” – наголосив депутат

За його словами, заводи в Криму – “Кримський Титан” в Армянську  та содовий завод в Красноперекопську, які перебувають у сфері контролю Фірташа, продовжують через залізничне сполучення в Херсонській області отримувати сировину з материкової України та перевозити назад готову продукцію, яка через порт в Миколаєві йде на експорт. Таким чином, олігархи обходять санкції проти окупованої території, – зазначив народний депутат.

 “Північний промвузол в Криму – в Армянську виробляють титан, а в Красноперекопську – соду. Іршанський ГЗК досі постачає сировину для виробництва двоокису титану в Армянськ. Двоокис титану в Україні майже не споживається – в основному йде на експорт.  Сировина, з якої виробляють двоокис титану, –  українська, а якщо її привозять з-за кордону, то вона також може іти тільки через морський порт в Миколаєві, бо судна такої категорії кримські порти не приймають”, – зазначив він і додав, що так само значна кількість соди, яка виробляється в Криму, йде на експорт.

За його словами, власники підприємств виробляють продукцію в Криму, а зареєстрували фірми в Україні, і торгують зі світом від її імені.

“Через українську прокладку Фірташ обходить міжнародні санкції і продовжує експортувати продукцію. Вони виробляють продукцію на окупованій території, а торгують нею від імені української юридичної особи. Таким способом вони уникають міжнародних санкцій, бо ніхто не буде купувати продукцію, вироблену на окупованих територіях. Це обман насправді. У них нема іншого варіанту завести сировину, крім як через українську залізну дорогу, і нема іншого варіанту вивезти продукцію, крім як через українську залізницю і український порт”, – наголосив він.

Народний депутат переконаний: без корупційних зв’язків власників підприємств з українською владою таке було б неможливим.

Нагадуємо, з 20 вересня кримські татари та українські патріотичні організації блокують адмінкордони з Кримом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи