Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Північна Ірландія заборонила вирощування ГМО продуктів

Європейський Союз прийняв закон, що дозволяє з 2015 року будь-якій зі своїх країн заборонити вирощування генетично модифікованих харчових продуктів на своїй території, будь то з економічних або екологічних причин. І тепер Північна Ірландія буде використовувати це право.

Першою цим правом скористалася Шотландія. У Північній Ірландії прийняли це до відома і після деяких дискусій заявили, що вони будуть також забороняти вирощування генетично модифікованих рослин на своїй території.

«Ми ще не впевнені в перевагах генетично модифікованих культур, отже я вважаю за доцільне їх заборонити», - сказав Марк Дуркан, міністр навколишнього середовища Північної Ірландії в інтерв'ю, у якому він пояснив причини такого рішення.

«Ми також дуже пишаємося нашим природнім середовищем і нашим біорізноманіттям. На міжнародному рівні ми позиціонуємо себе як приклад сталості і ми хочемо також, щоб цей образ залишався і щодо виробництва ГМО продуктів».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ГМО
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи