Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

65 тисяч грн на місяць отримує додатково до зарплатні 42-річна прокурорка-інвалід

На офіційному сайті Черкаської обласної прокуратури вказано, що 42-річна Катерина Шевцова очолює її з жовтня минулого року. Згідно з її деклараціями, розміщеними на сайті НАЗК, пенсію вона отримує з 2020 року. Минулого року вона отримала пенсії на суму 785 435 гривень. Тобто, десь 65 тисяч на місяць.

24101905.jpg

Прокурорка-інвалід Катерина Шевцова

За що саме нараховується така пенсія, в деклараціях не вказано. Загалом за законом "Про прокуратуру" право на пенсію за вислугу років незалежно від віку надано працівникам прокуратури, які на день звернення за призначенням такої пенсії мають не менше 25 років вислуги, у тому числі стажу роботи на посадах прокурорів не менше 15 років, пише Цензор.НЕТ.

Працівникам, які не мають вислуги 25 років, але відпрацювали на посадах прокурорів не менше 15 років та мають страховий стаж 35 років чоловіки, 30 років – жінки, пенсія за вислугу років призначається після досягнення чоловіками віку 57 років, жінками – 55 років.

Прокурорам, визнаним особами з інвалідністю I або II групи, призначається пенсія по інвалідності в розмірі 60 % суми їхньої місячної заробітної плати, за наявності стажу роботи в органах прокуратури не менше 10 років.

Як саме нараховували пенсію в цьому випадку, це знають лише в прокуратурі та Пенсійному фонді.

В публічному просторі про Катерину Шевцову мало  відомо. Але на її сторінці у Фейсбук є кілька постів з фотографіями від інших осіб, де вона відмічена. І судячи з них, пані прокурор цього року брала участь в "Школі лідерства для керівників органів та підрозділів прокуратури", організованій Тренінговим центром прокурорів України.

І як зазначає прокурор Яна Тализіна "навчання було супер-інтерактивним: Петрос і Говерла за один день, що дорівнювало 29 км пішки". На цій же сторінці є ще один пост про "лідерство в горах" – прокурора Ксенії Вороніної. А також фото, де поруч з нею керівник Черкаської обласної прокуратури пані Шевцова.

В деклараціях деяких інших прокурорів Черкаської області, наприклад, Замотайла Андрія Анатолійовича, керівника Черкаської окружної прокуратури, також вказана пенсія окрім зарплати. На посаду керівника Черкаської окружної прокуратури призначений в березні 2019 року.

Цензор.НЕТ нагадує історію 70 черкаських прокурорів, по факту отримання якими пенсій по інвалідності з 2020 року проводиться досудове розслідування Територіальним управлінням ДБР. Кримінальне провадження відкрито за матеріалами управління внутрішньої безпеки Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора щодо можливих фактів необґрунтованого встановлення діагнозу захворювання та відповідної групи інвалідності працівникам органів прокуратури Черкаської області, що в подальшому призвело до безпідставного нарахування пенсійних виплат та спричинення тяжких наслідків державним інтересам.

Як стало відомо Цензор.НЕТ з власних джерел, наразі слідство триває, але підозри поки що нікому не пред’явлено. Можливо, не останню роль в цьому відіграло і те, що наразі не існує механізму, який би дозволив відправити прокурорів, які отримують пенсію за інвалідністю, призначену довічно, на ще одне проходження МСЕК (медико-соціальну експертизу). Але експертизи на підтвердження діагнозу мали б призначити, щоб далі робити висновки. Зокрема й щодо відсторонення прокурорів від посад саме в рамках розслідування кримінального провадження.

З приводу скандальної історії, пов’язаної з виплатами пенсій по інвалідності прокурорам на Хмельниччині, яка і змусила суспільство так прискіпливо вивчати декларації прокурорів, на думку юристів, ніхто не зможе примусити жодного прокурора проходити повторну МСЕК. Хіба що хтось із них звільниться, втратить бронь від мобілізації і тоді ТЦК зможе відправити його на проходження ВЛК.

Тим часом щоб отримати чесну інвалідність воїну, потрібно дуже напружитися – система створює купу проблем і перешкод, а чиновники беруть хабарі, щоб "сприяти": чиновник Міноборони зі спільниками вимагали хабарі за нарахування соцвиплат для поранених воїнів ЗСУ.

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що пенсії по інвалідності виплачується з Пенсійного фонду України. Не сумніваюся, що керівники Пенсійного фонду та інших відомств із "соціального захисту населення" – також "інваліди" (тобто мають "довідку", що дає їм право на додаткові виплати від держави). Отже, приблизно 80 млрд грн на рік Пенсійний фонд виплачує чиновникам-інвалідам. Ще у 2012 році ми писали, що за тисячу гривень можна офіційно стати інвалідом чи вагітним.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами (+аудіо)

Слухаємо нове озвучення про те, що мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови...

Останні записи