Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 78
  • Переглядів: 88

Акциз на пальне піднімуть 1 вересня. За ним підвищать ще багато податків

Категорія:

Світ:

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт №11256-2 про внесення змін до Податкового кодексу України, що передбачає поетапне підвищення акцизів на пальне з 1 вересня 2024 року до 1 січня 2028 року. У підсумку акциз на бензин становитиме 359 євро за 1000 л, на дизельне пальне – 330 євро за 1000 л, на скраплений газ – 250 євро за 1000 літрів.

24072002.jpeg

Ілюстративне фото

Закон набирає чинності після підписання Президентом України.

Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив:

"Ми передбачаємо, що підвищення акцизу (з 1 вересня) відбудеться десь в межах 1,5-2 гривні на бензини та дизелі. І це той внесок, який всі ми з вами зробимо на фінансування Армії".

Як ми розуміємо, підвищення ціни на бензин і дизель позначиться практично на всіх цінах.

Окрім того, 18 липня Кабінет міністрів схвалив законопроєкт зі змінами до державного бюджету та Податкового кодексу (пізніше його має затвердити Верховна Рада).

Економічна правда повідомляє, які основні зміни пропонуються:

    Підвищення військового збору:

    Для фізичних осіб – до 5% від доходів.
    Для юридичних осіб (платників податку на прибуток підприємств та платників єдиного податку 3 та 4 групи) – 1% від доходу.
    Для ФОП на єдиному податку першої, другої, четвертої групи – 5%.
    Для ФОП на єдиному податку третьої групи - 1%.

    Інші податки та збори:

    5% військовий збір при купівлі банківських металів.
    30% військовий збір на продаж ювелірних виробів.
    15% військовий збір при купівлі нового авто (крім випадків забезпечення осіб з інвалідністю).
    5% військовий збір при продажу нерухомості (для фізосіб, які продали один об'єкт за рік).
    5% військовий збір на послуги мобільного зв'язку.
    Щомісячний авансовий внесок з податку на прибуток для продавців пального (у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати, встановленою законом на 1 січня звітного (податкового) року, з розрахунку на 1 кубічний метр резервуарів для зберігання бензину та дизельного палива та скрапленого газу).
    Специфічна ставка акцизного податку на напої (0,1 євро за літр) – це акциз на солодкі газовані напої та соки як на алкогольні вироби.

Наші інтереси: 

Психопат Гетманцев, говорячи про "внесок, який всі ми з вами зробимо на фінансування Армії", навіть не розуміє, ЩО каже. Цинізм і знущання. Розкрадають кошти, виділені на Армію, а потім кажуть, що підняттям акцизів будуть фінансувати Армію! Уряд профинькав (або його чиновники через різні схеми та відкати вкрали) гроші міжнародної допомоги, напіднімали собі зарплати та виплати, а тепер вирішили податки підняти! На основі е-декларацій за 2023 рік кожен 3-й чиновник обзавівся новеньким авто, готівкові кошти та банківські вклади чиновників за 2 роки війни зросли на 25%, заощадження чиновників загалом зросли на 1 млн євро, на 100 млн грн, на 6 млн доларів, у чиновників зарплати зросли на 25%. Ми виростили монстра всередині країни, який тепер нам податки піднімає, бо зрозумів, що краник міжнародної допомоги закривається (західні партнери побачили, як "ефективні менеджери" Зеленського та їхні підлабузники крадуть, наче перед погибеллю!)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

І що нам робити? Спостерігаємо?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

І що нам робити? Спостерігаємо?

У нас є вічність!
Радіймо життю граючи!