Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 73
  • Переглядів: 80

Дональд Трамп заявив, що в разі свого обрання призначить Ілона Маска головою комісії з ефективності уряду

Категорія:

Спецтема:

Також Трамп вперше заявив, що Маск погодився очолити цей орган. Трамп не деталізував, як саме працюватиме така комісія. «Я з нетерпінням чекаю можливості послужити Америці, якщо така можливість з'явиться, – написав Маск на X. – Мені не потрібні ні зарплата, ні титул, ні визнання».

musk-trump.jpg

Ілон Маск і Дональд Трамп

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп заявив 5 вересня, що в разі перемоги на виборах 5 листопада він створить комісію з питань ефективності уряду на чолі з мільярдером Ілоном Маском, під час промови, в якій він виклав своє економічне бачення розвитку країни, пише Business Standart.

Виступаючи на Нью-Йоркському економічному клубі, колишній президент також пообіцяв знизити ставки корпоративного податку для компаній, які виробляють продукцію всередині країни, створити «низькоподаткові» зони на федеральних землях, де будівельні компанії будуть заохочуватися до будівництва нових будинків, і створити суверенний фонд добробуту.

Трамп обговорював ідею комісії з ефективності з помічниками протягом декількох тижнів, повідомили Reuters люди, обізнані з цими розмовами. Однак у своїй промові 5 вересня він вперше публічно підтримав цю ідею.

Також Трамп вперше заявив, що Маск погодився очолити цей орган. Трамп не деталізував, як саме працюватиме така комісія, окрім того, що вона розробить план усунення «шахрайства та неналежних платежів» протягом шести місяців з моменту створення.

«Я створю комісію з ефективності уряду, завданням якої буде проведення повного фінансового аудиту та аудиту ефективності роботи всього федерального уряду», – заявив Трамп аудиторії, до якої входили колишній міністр фінансів Стів Мнучін, а також фінансисти Скотт Бессент і Джон Полсон.

У подкасті від 19 серпня Маск заявив, що мав розмови з колишнім президентом про комісію і що він був би зацікавлений у роботі в ній.

«Я з нетерпінням чекаю можливості послужити Америці, якщо така можливість з'явиться, – написав Маск на X. – Мені не потрібні ні зарплата, ні титул, ні визнання».

Політики й раніше закликали до створення окремих комісій з ефективності. Президент-республіканець Рональд Рейган створив подібний орган під час свого президентства 1981-1989 років під назвою «Комісія Грейса».

Пропозиція Трампа викликала докір з боку Еверетта Келлі, президента Американської федерації державних службовців, профспілки, що представляє близько 750 тисяч федеральних працівників. Він звинуватив Трампа і Маска в тому, що вони хочуть випотрошити безпартійну державну службу і замінити звільнених працівників союзниками. «У цьому нема нічого ефективного», – сказав Келлі в інтерв'ю Reuters.

Відповідаючи на запитання Reuters про те, що Ілон Маск очолить запропоновану комісію з питань ефективності уряду, Джон Полсон сказав, що «чудово мати його в якості союзника. Він чудовий бізнесмен, і я думаю, що уряд може стати набагато, набагато ефективнішим».

СКОРОЧЕННЯ КОРПОРАТИВНИХ ПОДАТКІВ, ЖИТЛО НА ФЕДЕРАЛЬНИХ ЗЕМЛЯХ

Під час своєї промови Трамп підтвердив свій план знизити ставку корпоративного податку до 15% з 21%, але тільки для компаній, які виробляють продукцію всередині країни. Він також сказав, що відкриє федеральну землю для житлового будівництва, щоб знизити вартість житла. Ці нові житлові зони будуть «низькоподатковими» і «з низьким рівнем регулювання», сказав Трамп, не уточнюючи деталей.

Хоча Трамп уже заявляв, що хоче знизити корпоративну ставку до 15%, раніше він не пов'язував цю ставку зі збереженням виробництва всередині країни.

Трамп також закликав до створення суверенного фонду добробуту, частково для фінансування великих інфраструктурних проектів. Він додав, що скасує невитрачені кошти, пов'язані з Законом про зниження інфляції на 2022 рік, одним із законодавчих досягнень Байдена.

Трамп також заявив, що «оголосить надзвичайний стан», щоб допомогти новим енергетичним проектам легше подолати бюрократичні перепони.

Трамп заявив, що заборонить іпотечні кредити для мігрантів, які нелегально проживають у Каліфорнії, після того, як бездоказово стверджував, що вони підвищують вартість житла. Він не уточнив, як саме він збирається запровадити таку заборону. Банки можуть надавати іпотечні кредити мігрантам, які перебувають у країні нелегально, але роблять це нечасто.

План Трампа щодо доступності житла кардинально відрізняється від плану Камали Гарріс, яка запропонувала давати кредит у розмірі $25 000 для тих, хто вперше купує житло.

План Гарріс був розкритикований республіканцями та деякими економістами, які стверджують, що кредит призведе до зростання цін на житло.

З іншого боку, план Трампа щодо освоєння федеральних земель може викликати гнів екологів, і незрозуміло, наскільки великим буде попит на житло в сільській місцевості, де розташована більша частина федеральних земель.

Відповідаючи на запитання із залу, Трамп заявив, що застосовуватиме каральні економічні санкції до інших країн дуже обережно, щоб не ставити під загрозу статус долара як світової резервної валюти – позиція, яка не відповідає його діяльності під час перебування на посаді президента.

Під час президентства Трампа у 2017-2021 роках санкції були основним інструментом зовнішньої політики, а деякі радники виступали за розширення санкцій проти Ірану та Росії.

Політичний радник Камали Гарріс Брайан Нельсон заявив, що економічний порядок денний Трампа призведе до «вибуху державного боргу», одночасно підвищуючи інфляцію та знищуючи робочі місця.

Більшість виборців вважають Трампа більш компетентним управителем економіки. Але його перевага над Гарріс у цьому питанні швидко зменшується, як показують опитування. У липні Трамп мав 11-відсоткову перевагу в економіці, але в серпні вона скоротилася до 3 пунктів, свідчать опитування Reuters/Ipsos.

Багато економістів вважають, що економічна політика, яку Трамп намітив під час передвиборчої кампанії, призведе до зниження темпів зростання і підвищення інфляції. Але вони також зазначають, що для того, щоб реалізувати більшу частину його політичного порядку денного, республіканцям необхідно зберегти контроль над Палатою представників і перехопити Сенат у демократів.

Наші інтереси: 

Стежимо за виборами в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пізніше Трамп пояснив, що Росія навчилася обходити санкції. Тому найдієвіша санкція – це зниження цін на нафту, що він обіцяв повторити, коли знову стане президентом США. Під час минулої каденції Трампа біржові ціни на нафту іноді ставали від'ємними. У Москви не було грошей для ведення війни.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пізніше Трамп пояснив, що Росія навчилася обходити санкції. Тому найдієвіша санкція – це зниження цін на нафту, що він обіцяв повторити, коли знову стане президентом США. Під час минулої каденції Трампа біржові ціни на нафту іноді ставали від'ємними. У Москви не було грошей для ведення війни.

Все, що робиться з власної волі, – добро!