Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 94
  • Переглядів: 104

Ілон Маск: «Ого, Google заборонив пошук президента Трампа. Втручання в вибори?» – Fortune (США)

Категорія:

«Напевно, це просто збіг, що співробітники Alphabet (Google) були найбільшими донорами Байдена», – іронізував Ілон Маск в іншому дописі. Окрім того, функція автодоповнення Google пропонувала «Президент Дональд Дак» замість «Президент Дональд Трамп». Google відповів на звинувачення : «Ми працюємо над покращенням».

24073104.jpg

Поранений Дональд Трамп в оточенні служби охорони під час замаху 13 липня 2024 року

Fortune пише, як компанія Google відреагувала на звинувачення Ілона Маска, Дональда Трампа-молодшого та інших високопоставлених діячів Республіканської партії в ому, що пошукова система втручається у вибори за допомогою автоматичного доповнення результатів.

У неділю ввечері кілька користувачів соціальної мережі X опублікували скріншоти, на яких видно, що коли вони набрали в пошуковій системі Google «assassination attempt on», сайт показав лише результати автоматичного доповнення про замахи на колишнього президента Рональда Рейгана, Боба Марлі та інших діячів, опустивши замах на життя колишнього президента Дональда Трампа.

Навіть коли Fortune ввів «замах на Трампа» в Chrome, використовуючи режим інкогніто, в результатах не з'явилося автодоповнення. Однак, якщо натиснути кнопку «Enter», з'явилося кілька нещодавніх новин про інцидент у Батлері, штат Пенсильванія.

Ілон Маск, який володіє компанією X, також долучився до обговорення, опублікувавши фото, на якому він шукає «Президент Дональд», і замість «Президент Дональд Трамп» йому пропонується «Президент Дональд Дак».

«Ого, Google заборонив пошук президента Дональда Трампа, – написав Маск. – Втручання у вибори?»

«Напевно, це просто збіг, що співробітники Alphabet (Google) були найбільшими донорами Байдена», – іронізував він в іншому дописі.

Пошук Fortune в режимі інкогніто в Chrome не зміг повторити результати Маска: Автодоповнення не показало жодних результатів за запитами «президент Дональд» або «президент Трамп». Автодоповнення також не показало жодних результатів для запитів «президент Джо» або «президент Байден».

Кілька провідних діячів Республіканської партії були розлючені результатами автодоповнення, опублікованими на X, і негайно звинуватили Google в газлайтингу (форма психологічного насильства або маніпуляції – прим. моя, О.К.) американського народу і спробі вплинути на президентські вибори 2024 року.

«Великі технології ЗНОВУ намагаються втрутитися у вибори, щоб допомогти Камалі Гарріс, – написав син Трампа, Дональд Трамп-молодший, на X. – Ми всі знаємо, що це навмисне втручання у вибори з боку Google. Справді підло».

Google повідомив Fortune, що компанія не вживала «ручних дій» щодо автоматичного доповнення результатів і буде «працювати над поліпшенням» своєї функції автоматичного доповнення.

Що стосується запитів про замах на вбивство, то системи Google мають «захист від автодоповнення результатів, пов'язаних з політичним насильством, які працювали належним чином до того, як сталася ця жахлива подія», – написав речник Google. – Ми працюємо над удосконаленням, щоб наші системи були більш сучасними».

Що стосується пошуку «Дональд Дак», про який говорив Маск, прессекретар заявив, що «автозавершення зараз не працює належним чином» у відповідь на пошук імен колишніх президентів і нинішнього віцепрезидента.

«Ми вивчаємо ці аномалії й працюємо над поліпшеннями, які, як ми сподіваємося, незабаром будуть впроваджені, – сказав речник. – Наші системи автоматичного доповнення є динамічними, тому прогнози будуть змінюватися на основі поширених і трендових запитів».

Баррі Шварц, експерт з онлайн-пошуку і засновник Search Engine Roundtable, служби новин про пошукові системи, сказав Fortune, що відповідь Google «має сенс».

«Ви можете шукати де завгодно, і Google вам це покаже, але він не буде автоматично доповнювати «пропозицію», що ви чините насильство щодо політиків, – сказав він. –Уявіть, що замаху ніколи не було, але якщо ви введете в Google «замах на Тра», то отримаєте «замах на Трампа». Це було б заохоченням до насильства, – сказав Шварц.

Але замах відбувся, тому Google повинен показувати автодоповнення для цього речення, додав він. Цілком ймовірно, що «вони просто не оновили свій фільтр», – сказав він, – нічого більш підлого.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Google займався і далі займається маніпуляціями та проштовхуванням "потрібних результатів". Зважаємо на це.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Коли у 2016 році (та й роками пізніше) для пошуку зображень у Гуглі люди набирали "Дональд Трамп", то отримували якісь карикатури. Пізніше з'ясувалося, що Гугл спеціально просував непривабливі зображення Трампа – з закритими очима, з дивною посмішкою тощо. Це робилося для того, щоб люди сприймали Трампа як клоуна, дивака і психічно хворого.   

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Коли у 2016 році (та й роками пізніше) для пошуку зображень у Гуглі люди набирали "Дональд Трамп", то отримували якісь карикатури. Пізніше з'ясувалося, що Гугл спеціально просував непривабливі зображення Трампа – з закритими очима, з дивною посмішкою тощо. Це робилося для того, щоб люди сприймали Трампа як клоуна, дивака і психічно хворого.   

Все, що робиться з власної волі, – добро!