Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 133
  • Переглядів: 139

Мільйони євро у багажнику: БЕБ знайшло "чорну касу" постачальника харчів для ЗСУ

У багажнику машини бухгалтера компанії, яка кілька років постачає харчі Міністерству оборони при обшуку знайдено 4,7 мільйона євро, походження яких бухгалтер пояснити не захотіла. Цікаво, скільки ж возить у багажнику власник компанії, якщо у бухгалтера 200 мільйонів гривень на якісь планові раздачі хабарів?

В рамках розслідування кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків групою компаній-постачальників продуктів для Міноборони детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області виявили та вилучили понад 4,7 млн євро необлікованої готівки, йдеться у повідомленні на сайті Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Кошти перевозила бухгалтер компанії в багажнику  автомобіля. Походження грошей жінка пояснити не змогла.

Раніше за сприяння керівництва Міноборони було встановлено, що лише протягом 2022-2023 років компанія поставила на адресу МОУ продукти на суму 14,5 млрд грн із ПДВ. При цьому її службові особи документально оформили ряд безтоварних операцій з придбання та постачання продуктів харчування з підконтрольними підприємствами, що мають ознаки фіктивності, зазначає БЕБ.

У такий спосіб та за рахунок підміни номенклатури й завищення вартості товарів вони безпідставно сформували витрати на податковий кредит з ПДВ. Це дало змогу ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах. Збитки, завдані бюджету, підтверджується відповідним висновком аналітичних матеріалів сформованих фахівцями БЕБ.

 

Наші інтереси: 

Добре, що нарешті почали розслідувати ці ганебні випадки. А скільки ще таких, яким вдалося не засвітитися! Бачимо в черговий раз, що Міноборони не виконує своїх функцій, а чиновники Міноборони розкрадають державні кошти. Ми ж розуміємо, що Міноборони укладає контракти з компаніями не тому, що вони ефективні або пропонують кращі ціни. Чиновники навіть під час війни хочуть отримувати відкат. Збагачення – це єдиний резон та інтерес для чиновника.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта (+аудіо)

Народна держава формується не окремими людьми, а організованими громадами людей. Роман «Вулик Геллстрома» (англ. Hellstrom's Hive, 1973) – це політичний проект заснування народної держави –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Добра новина в тому, що ці гроші можна конфіскувати та негайно передати на потреби ЗСУ. Це щонайменше тисяча дронів-мавіків.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Добра новина в тому, що ці гроші можна конфіскувати та негайно передати на потреби ЗСУ. Це щонайменше тисяча дронів-мавіків.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Компанія "Міт пром" з групи Глиняної - найбільший постачальник МО в останні роки. Тетяна Глиняна - це та сама тітонька, що купила у 2022 році готелі в Хорватії.