Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 110
  • Переглядів: 120

Не податки збільшувати, а корупцію прибрати, – представники США в Україні розказали, як уряду збільшити доходи

Категорія:

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер заявила, що йде з посади. Під час свого виступу вона зауважила, що уряду України потрібно зосередитися не на підвищенні податків, а на реформі митниці та боротьбі із сірими ринками.

240731pennipricker.jpg

Пенні Пріцкер. Фото: AP
Пенні Пріцкер. Фото: AP

Разом із послом США Бріджит Брінк вона відповіла на запитання кореспондента агенства Укрінформ.

"У вас є доходи, яких ви не отримуєте і які ви мали б отримати сьогодні. Зосередьмося спочатку на цьому", – сказала Пріцкер і зазначила, що пропонувала реформу митниці шляхом цифровізації, що дало б змогу запобігти будь-якій корупції.

"На сірих ринках сигарет, алкоголю або електроніки, яка може бути продана на великому ринку, також є величезне джерело прибутку. І тому ми заохочували український уряд зосередитися на цьому в першу чергу", – пояснила спецпредставниця США.

Як пише Експерт, спецпредставниця США з економічного відновлення України також назвала умови, які паралельно з реформами мають підштовхнути розвиток економіки. Вона виділила п’ять напрямків, за якими Захід має допомогти Україні змінитися.

По-перше, це – розвиток спроможностей для створення проектів, які будуть цікаві західним донорам та інвесторам. За її словами, необхідно створити механізм “міжвідомчого планування за допомогою (західних) експертів, які працювали б поруч з українцями… для створення єдиного пріоритизованого конвеєра проєктів з відновлення”. Це має призвести до появи сотень і навіть тисяч проєктів, на які наявні кошти.  

По-друге, необхідно прискорити реформи, необхідні не лише для приваблення інвесторів, а й для вступу до ЄС і НАТО.

По-третє, не можна обмежуватися роботою над вилученням 50 млрд доларів російських заморожених активів, а треба шукати інші джерела фінансування.

Четверте – необхідно “оживити ринки страхування, перестрахування, фондовий та банківський ринки”.

П’ятий пріоритет – “повернути додому ветеранів, внутрішніх переселенців та біженців, навчити їх тому, що необхідно для відновлення, і повернути на ринок праці”.

“Якщо виконати 5 ключових задач – це сформує фундамент для потужного плану економічного відновлення і прокладе шлях до процвітання”, – наголосила Пенні Пріцкер.

Наші інтереси: 

Відомо, що влада в Україні має свою частку від різних схем на митниці. Тому й не реформує її. Розуміємо, що Уряд управляється Офісом Президента, тож робить те, що каже Єрмак. Психопатам у владі легше підняти податки тим, хто їх чесно платить, ніж вичистити свої "авгієві стайні".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головна рекомендація – Постарайтесь менше красти, будь ласка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головна рекомендація – Постарайтесь менше красти, будь ласка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!