Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нинішня влада мала б робити реформи щодня, натомість жодної реформи не розпочато - Василь Філіпчук

Керівник Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук в студії Громадського телебачення розмірковував про перемир'я, шляхи врегулювання конфлікту, необхідність реформ, а також висловив свою думку щодо останнього саміту НАТО, на який українці покладали невиправдані надії. 

140907-filipchuk-2.jpg

Василь Філіпчук, голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень
Василь Філіпчук, голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень

"З нашого боку не демонструють чудеса дипломатичної віртуозності", - наголосив експерт і сказав, що потрібно робити серйозн висновки із тих помилок, які зробили після Майдану. 

Він також сказав, що зараз, у час війни, ми маємо підтримувати президента Порошенка.

"Але з іншого боку, говорити ура-патріотичні заяви, що ми закінчимо за декілька годин АТО, а потім переходити до того, що стало катастрофою у Мінську… Чому Петро Олексійович, маючи, очевидно, реальні оцінки стану військ, дозволив отій халепі, що сталася під Іловайськом, чому дозволив втягнути себе в той формат переговорів, який для нас невигідний. Переговори з терористами! Їх Україна офіційно вважає терористами, у них нема абсолютно ніякої легітимності. Ми визнали терористів переговорною стороною. Це смішно, це ж ляльки! Як ми з ними можемо щось підписувати?"

Філіпчук наголосив, що це – україно-російський конфлікт, а це перемир’я не буде тривалим.

"Зараз Україні потрібно запропонувати адекватні модальності дипломатичного врегулювання конфлікту – не з терористами, а на українсько-російському і глобальному рівні", - сказав він.

Влада, яку отримали сьогоднішні можновладці, мала б робити реформи щодня. Натомість жодної реформи не розпочато, зазначив Філіпчук.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта (+аудіо)

Фантастика зачіпає теми, яких не наважуються торкатись вчені та політики. Френк Герберт написав роман про безкомпромісну війну людей та людиноподібних тварин – і показав, як люди можуть перемогти.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Має рацію чоловік.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Має рацію чоловік.