Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 156
  • Переглядів: 167

Особливості американської допомоги, яку окремо для України запропонував спікер Джонсон – основні моменти

Категорія:

Спецтема:

Конгрес вимагає обов'язково поставити Україні далекобійні ракети дальністю до 300 км, чого раніше не було. Заборона використання допомоги на виплату зарплат чиновників – тепер кошти не можна використовувати на годування бюрократичного апарату.

23112801.jpg

Майк Джонсон. Фото:Politico

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив, що на голосування винесуть три окремі законопроекти про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню. Фінальне голосування за них мають провести до вечора 20 квітня.

Diaspora UA проаналізувала, що конкретно включено в пакет допомоги Україні:

Постачання далекобійних ракет: Конгрес вимагає обов'язково поставити Україні далекобійні ракети дальністю до 300 км, чого раніше не було.

Питання південного кордону США тепер не згадується.

Нульова допомога Газі та ХАМАСу: новий законопроект про нульову допомогу Газі та ХАМАСу, на додаток від попередньої версії, де на це виділялося 9,2 млрд доларів.

Заборона фінансування UNRWA: тепер прямо заборонена на фінансування агентства ООН з підтримки палестинських біженців (UNRWA).

Обсяги фінансування України: основні суми залишилися практично без змін – 13,8 млрд доларів по лінії Пентагону і 7,8 млрд доларів по лінії Держдепу, але змінилися терміни й умови надання допомоги.

Бюджетна допомога у вигляді кредиту: економічна допомога розміром 7,85 млрд дол. надається як кредит, який може бути частково або повністю списаний пізніше. Раніше це була "безповоротна" допомога яка була розтягнута частина на 10 років. А фактична – 4,5-5 мільярдів на 2024 і 25 роки.

Заборона використання допомоги на виплату зарплат чиновників – тепер виділені США кошти не можна використовувати на чиновників в Україні.

Звіти про надану допомогу: Адміністрація Байдена має подати Конгресу докладні звіти про всю надану Україні військову та економічну допомогу після 24 лютого 2022 року.

Звіт про використання зброї: протягом 45 днів після прийняття закону має бути поданий звіт про те, як була використана зброя України.

Стратегія підтримки України: протягом 45 днів Адміністрація має надати Конгресу довгострокову стратегію підтримки України, яку вимагали ще з жовтня 2023 року.

Джерела:

Аналіз від Андрія Ілларіонова

Таблиця  "попередньої допомоги"

Наші інтереси: 

Перевіряємо факти і читаємо коментарі до фактів. У США напевно прекрасно розуміють, як чиновництво в Україні краде їхні гроші та продовжує вимагати допомоги.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи