Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 89
  • Переглядів: 96

Російський опозиціонер дав пораду національним меншинам РФ тренуватися у добробатах ЗСУ

Категорія:

Спецтема:

Ексдепутат Держдуми РФ опозиціонер Ілля Пономарьов каже, що російська опозиція ллє сльози через те, що ЗСУ на Курщині. А національним меншинам, які плануватимуть вийти зі складу РФ, треба вже зараз готуватися до розпаду РФ і вирішувати: чи залишатися у складі Росії, чи ставати незалежними. «Звичайно, наша мрія – оголосити Російську народну республіку. Не «Курську народну», не «Бєлгородську народну», а Російську республіку як альтернативу путінізму».

24081503.jpg

Ілля Пономарьов. Фото: Фейсбук Іллі Пономарьова

Ілля Пономарьов переконаний, що у такій оновленій країні автономні республіки матимуть самостійно вирішувати: чи залишатися у складі Росії, чи ставати незалежними. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Ми будемо поважати їхнє право на самовизначення. Єдине – що треба заздалегідь домовитися, за яким сценарієм піде «розлучення». Щоб без крові та насильства. Ну і зрозуміти, яким є ставлення їхнього власного населення до виходу зі складу Росії», – зауважив політик.

Як приклад він навів Чеченську Республіку, де чеченці двічі воювали з Росією за свою державу, тож там, ймовірно, в майбутньому утвориться незалежна держава.

Він зауважив, що башкири в Башкирії – третя за обсягом етнічна громада, бо в етнічному складі населення республіки переважають татари та росіяни. Бурятів у Бурятії – 22%, а росіян – 70%, наголосив Пономарьов.

Ілля Пономарьов наголосив, що на початковому етапі революційних подій не йдеться про референдуми: «Слід буде розмовляти з тими, хто фактично контролюватиме свої регіони: чи вони хочуть взяти участь в створенні нової країни, чи хочуть відокремлюватись. І тому національним рухам варто не чекати, а створювати свої збройні підрозділи у складі ЗСУ вже зараз».

Пономарьов підсумував, що ситуація з автономними республіками – складна, і потрібно, аби тут працювали, посилювали свій авторитет місцеві національно-визвольні рухи, з якими російська опозиція підтримує тісні стосунки.

Пономарьов також зауважив, що такого явища, як російська опозиція, не існує. Існують різні опозиціонери з тусовками навколо себе. Є тусовка (тобто окремі персоналії) навколо Ходорковського, є тусовка навколо Каспарова, є тусовка навколо «Фонду боротьби з корупцією» (ФБК) – організації, створеної Олексієм Навальним у 2011 році.

На його думку, єдині, хто намагався перетворити такі клуби на цілісний рух, – це союз, який існує між «З'їздом народних депутатів», легіоном «Свобода Росії», певними партизанськими угрупованнями всередині Росії тощо. Щоб розширити цей союз, легіонери провели вже два форуми російської опозиції на підтримку України. Перший відбувся у Києві 17 березня, в день так званих виборів президента Росії, а другий – наприкінці травня у Львові.

"Пономарьова фінансує Пономарьов, Ходорковського – Ходорковський, Навальну – Держдеп", – каже Пономарьов.

Він сказав, що розбіжності між російськими опозиціонерами ілюструє їхнє ставлення до подій у Курській області. Максим Кац, політик від опозиційної партії «Яблуко», який засудив вторгнення РФ в Україну та виїхав до Ізраїлю, конкурує з ФБК, але це – приблизно одне середовище, яке ллє сльози через те, що ЗСУ зараз на Курщині.

«Антивоєнний комітет» Ходорковського взагалі оголосив збір коштів для постраждалих, тобто Кац і Ходорковський допомагають росіянам і думають про майбутні вибори. Вони чекають, що Україна зробить брудну справу, переможе Путіна, і от тоді в Росії пройдуть вільні вибори, на яких вони будуть конкурувати. Або пройдуть інші внутрішні реформи, через які вони увійдуть до влади.

Водночас Каспаров зробив протилежну заяву, яка набагато ближче до нас. Він каже: єдиний шлях до змін в Росії – це перемога ЗСУ. Але все одно і тут проглядається очікування, щоб українці самі все зробили. Хоча Каспаров на міжнародних майданчиках і справді робить багато для підтримки України.

Пономарьов каже, що у них ставлення інше. Вони – за спільну перемогу України та російських добровольчих підрозділів, які треба посилювати.

"Бо це неправильно, що зараз українці здобувають для нас свободу", – сказав він.

"І, звичайно, наша мрія – оголосити Російську народну республіку. Не «Курську народну», не «Бєлгородську народну», а Російську республіку як альтернативу путінізму".

Нагадаємо, два роки тому, 22-24 липня 2022 року, у Празі пройшов Форум вільних народів Росії, на якому ухвалили Декларацію про деколонізацію РФ.

Наші інтереси: 

Знати про російських опозиціонерів та розуміти, ЩО від них очікувати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи