Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Шкандаль» в Баварії

Місцеву поліцію звинуватили у расизмі…
Широко відомо, що люди суворих, ризикових професій дуже цінують гумор. І часто-густо цей гумор є доволі специфічним – грубуватий, без витонченої манірності та напускної політ коректності. Свій гумор і свій жаргон мають військові, поліцейські, геологи, полярники, рятівники, моряки, авіатори та представники багатьох інших професій. І нормальні люди це розуміють. Нормальні… але не деякі «правозахисники», які роблять свій бізнес на висмоктуванні з пальцю «расистських» та інших скандалів.

Кожен рік баварське відділення профспілки поліцейських випускає свої календарі. Їх малює співробітниця поліції Ашаффенбургу (Aschaffenburg) Мелані Штаб (Melanie Staab). Ці календарі є для «внутрішнього користування» - вони розходяться по поліцейських відділках і не поступають у вільний продаж.

Мелані Штаб (Melanie Staab)

І ось цього року знайшлися «правозахисники», які побачили цей календар і знайшли в ньому «расизм».

Зокрема, на січневому розвороті Штаб використала біблійний сюжет про волхвів, які принесли дари немовляті Ісусу. У католицькій традиції волхвів зображають в образі трьох царів, що представляють різні частини світу: Африку, Європу та Азію. На карикатурі німецькі поліцейські видають царям пакети для того, щоб вони прибрали в парку за своїми верблюдами, причому темношкірий цар сидить на землі та збирає екскременти. Таким чином автор, судячи з усього, натякала на те, що поліції доводиться регулярно нагадувати іммігрантам, що в Німеччині прийнято прибирати за своїми тваринами.

Березневий розворот намальований з реального випадку, і висміює неоднозначність «канцелярської мови». На малюнку затриманий - темношкірий хлопець в облягаючій білій футболці – кричить ламаною німецькою «Що значить небезпека приховування?!». Гра слів, яка виникає в оригіналі, створює враження, що під юридичним терміном ховається расистський натяк на колір його шкіри.

Решта малюнків не стосуються мігрантів, проте на думку «правозахисників» є занадто «грубими та цинічними». Зокрема на серпневому розвороті втомлений від довгих перемовин поліцейський каже самогубцеві на висотці: «Та стрибай вже!..».

Галас, здійснений «правозахисниками», вже призвів до того, що деякі керівники поліцейських відділків наказали зняти календарі, тому що їх можна «неоднозначно зрозуміти».

Для голови баварського відділення профспілки поліцейських Германа Бенкера (Hermann Benker) та авторки малюнків цей галас став повною несподіванкою. Адже календар був підготований до друку ще у жовтні, він пройшов узгодження з керівними органами – і претензій не було.

В той же час скандал став несподіваною рекламою для календарів та її авторки. У профспілці заявили, що інтерес до календаря через галас в пресі різко виріс. Незважаючи на заборону вішати малюнки у відділках поліції, у профспілки розібрали всі екземпляри, що залишались. А Мелані Штаб збирається і далі малювати карикатури для поліцейських календарів.


Клікайте на фото, щоб збільшити


Правила поведінки в парку поширюються й на волхвів


- Круто, і як це працює? - Ага ... чисто ... нижнє підсвічування ... Так змучені інопланетяни вирішили відмовитися від своїх планів із захоплення Землі та знищення людства і повернутися на рідну планету


«Що значить небезпека приховування?!»


Перше зібрання відділку поліції


Круто! БМВ 3…


Подивіться, пане поліцейський, я віддав машину в мийку, а мені повернули її в такому вигляді…


Друге зібрання відділку поліції


Після багатогодинних безрезультатних переговорів Клаус-Вернер Г. закінчив операцію словами: «Та стрибай вже, ідіоте, у мене ще є справи!»


- Цього запишемо як жертву ДТП ... для статистики - Ага ...


Підсумкове зібрання відділку поліції. Шеф: «Не спати!»


- А потім він закричав: «Досить ходити за мною зі своїм ідіотським ліхтарем і відчепіться від мене»
- Так-так, я це теж чув...
(В листопаді в деяких регіонах Німеччини діти проводять ходи на честь Святого Мартіна, якого зображує актор, переодягнений у римського солдата)


- 11/14 під’їжджає до місця ДТП
- Чортове біле Різдво!
- * Закінчуйте, хлопці, тут нічого не допоможе...



В тему:

7-річного хлопчика звинуватили в расизмі за питання про колір шкіри

Араб Арфуш вважає, що звертати увагу на його чи Гайтани темний колір шкіри – це расизм

Мультикультурність – причина краху ідеї Єдиної Європи

Темний бік імміграції

Чи потрібні нам такі "біженці" ?

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи