Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 108
  • Переглядів: 111

"Спільнота Оленівки" ініціює пресконференцію з перемовниками, які обіцяли так звану евакуацію з Азовсталі і почесний полон

Категорія:

Громадська організація "Спільнота Оленівки" пропонує Офісу Президента, очільнику ГУР та всім перемовниками, які були в Маріуполі з 16 по 20 травня 2022 року під Азовсталлю і домовлялися з російською стороною про вихід і так звану евакуацію у почесний полон, провести спільну прес-конференцію.

Представниця ГО "Спільнота Оленівки" Анастасія Гондюл повідомила, що  очільнику ГУР, в Офіс Президента, Денису Прокопенку та Олександру Ковальову надіслано листи з пропозицією проведення спільної прес-конференції.

Про це вона розказала в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Спільнота Оленівки" – це організація, яка об'єднує родини постраждалих під час теракту в Оленівці в ніч з 28 на 29 липня 2022 року. Загинуло більше ніж 50 людей, понад 100 отримали поранення. Наша громадська організація ініціювала пресконференцію з президентом, очільником ГУР та всіма перемовниками, які були в Маріуполі з 16 по 20 травня під Азовсталлю і домовлялися з російською стороною про вихід, так звану евакуацію у почесний полон", – зауважила Гондюл.

За словами представниці ГО "Спільнота Оленівки", з відкритих джерел CNN знаємо, що перемовниками були Денис Прокопенко, командир 12 бригади "Азов", генерал Усов та депутат Олександр Ковальов.

"На сьогодні ці люди відсторонені від перемовної групи. Вони взяли на себе зобов'язання і назвали цей полон почесним, обіцяючи нашим рідним обмін протягом 3-4 місяців. Але, на жаль, 3-4 місяці переросли вже у 28 місяців очікування. Наші рідні виходили з надією повернутися додому в серпні-вересні 2022 року, але це спрацювало не для всіх, лише для офіцерського складу. Особовий склад досі залишається в полоні", – наголосила Гондюл.

Рідних полонених не влаштовують відповіді, що уповноважені особи та органи роблять усе можливе для їхнього порятунку.

"Ми ініціюємо пресконференцію, і хочемо знати, хто очолював перемовну групу під час виходу наших рідних у так званий почесний полон. Ми також хочемо, щоб ці люди, а саме Олександр Ковальов, повернулися до перемовної групи й виконали свої обіцянки, повернувши наших рідних. Обіцяли 3-4 місяці, але через місяць наших рідних підірвали. 59 важко поранених досі залишаються у ворожому полоні", – пояснила Гондюл.

Представниця ГО "Спільнота Оленівки" також додала, що надіслано відповідні листи очільнику ГУР, в Офіс президента, Денису Прокопенку та Олександру Ковальову, але, на жаль, відповіді досі не отримали.

7 вересня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що весь гарнізон Маріуполя росіяни намагаються перевести зі статусу військовополонених у звичайних злочинців.

Наші інтереси: 

Пам'ятати про те, що Зеленський обіцяв захисникам Маріуполя. Нагадувати владі про те, що наші воїни вже понад 2 роки в російських катівнях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Сьогодні 15 азовців повернули додому через понад 2 роки полону. Переважно це – жінки.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Сьогодні 15 азовців повернули додому через понад 2 роки полону. Переважно це – жінки.