Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 109
  • Переглядів: 116

США передають Україні ракети JASSM дальністю 500 та 900 км – підтвердження

Категорія:

Сполучені Штати Америки розглядають можливість передання Україні далекобійних ракет і, за інформацією з надійного джерела, президент США ухвалив рішення про передання цих ракет із дозволом на використання їх на повний радіус дії.

Основна версія базової ракети JASSM має дальність 500 км, а модифікація з розширеною дальністю може досягати 900-980 км, пише ponomaroleg.

Підтвердженням цієї інформації є присутність ракет JASSM в Європі, які були доставлені туди нещодавно.

У Європі є лише кілька країн, які вже володіють такими ракетами, включно з Фінляндією та Польщею, однак, основна мета їхнього перебування в Європі – передача Україні.

Зокрема, Російська Федерація почала екстрену евакуацію своєї авіації з аеродромів, що розташовані в межах передбачуваного радіуса дії ракет JASSM.

Проте в зоні ураження залишаються й інші важливі об'єкти – логістичні центри, штаби, залізничні вузли та нафтопереробні підприємства, які можуть бути уражені цими ракетами.

Американська і британська преса обговорюють питання дозволу на використання ракет JASSM на повну дальність.

Велика Британія вже заявила, що підтримує цей крок, і очікує узгодження з американцями. Франція також підтримує цю ініціативу.

Однак, якщо дозвіл на використання JASSM вже дано, питання передачі інших ракет, таких як ATACMS, стає менш актуальним, оскільки дальність JASSM значно перевищує їх.

Кремль, зі свого боку, демонструє еволюцію своєї позиції

Спочатку Москва заявила, що не застосовуватиме ядерну зброю, а потім почала лякати світ можливістю третьої світової війни, яку нібито готує адміністрація Білого дому у разі перемоги Камали Гарріс на президентських виборах.

Це свідчить про те, що в Кремлі усвідомлюють погіршення становища, а подібні погрози є спробою приховати внутрішні слабкості.

Майбутні місяці можуть стати вирішальними у визначенні результату війни між Україною і Росією, і дії США та їхніх союзників відіграватимуть ключову роль у цьому процесі.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за новими можливостями у війні. Схоже, що наші ЗСУ зайшли в Курську область не просто так. Завдати удару по території ворога цією ракетою буде дуже зручно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи