Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 113
  • Переглядів: 116

Трамп заявив, що мав «дуже хорошу телефонну розмову» із Зеленським

Категорія:

Спецтема:

Дзвінок між двома лідерами, які мали складні стосунки, став першою розмовою після того, як Трамп залишив Білий дім, і відбувся наступного дня після того, як він офіційно прийняв номінацію від Республіканської партії на посаду президента США.

24072003.jpg

Фото: Getty Images

"У нас з президентом України Зеленським сьогодні була дуже хороша телефонна розмова. Він привітав мене з дуже успішним проведенням Національного з'їзду Республіканської партії та з тим, що я став республіканським кандидатом у президенти США", – заявив Трамп у своєму дописі в соціальній мережі Truth Social, повідомляє CNN.

"Він засудив жахливий замах на вбивство минулої суботи й зазначив, що американський народ об'єднався в дусі єдності в ці часи", – продовжив Трамп. – "Я вдячний президенту Зеленському за те, що він звернувся до мене, тому що я як ваш наступний президент Сполучених Штатів, принесу мир у світ і покладу край війні, яка забрала стільки життів і зруйнувала незліченну кількість невинних сімей. Обидві сторони зможуть зібратися разом і домовитися про угоду, яка покладе край насильству і прокладе шлях до процвітання".

У пості на X, що описує цей дзвінок, Зеленський сказав, що привітав Трампа з його висуненням і засудив "шокуючу спробу вбивства в Пенсильванії".

"Я побажав йому сили та абсолютної безпеки в майбутньому, – заявив він. – Я відзначив життєво важливу двопартійну та двопалатну американську підтримку захисту свободи та незалежності нашої країни".

Зеленський підсумував: "Ми домовилися з президентом Трампом обговорити на особистій зустрічі, які кроки можуть зробити мир справедливим і справді тривалим".

З моменту вторгнення Росії в Україну у 2022 році Трамп неодноразово заявляв, що міг би врегулювати війну в Україні за один день.

Під час президентських дебатів на CNN минулого місяця Трамп заявив, що умови Путіна щодо угоди, які передбачають відмову України від чотирьох територій, нині окупованих Росією, є неприйнятними.

CNN також нагадує, що майже п'ять років тому Трамп неодноразово наполягав, щоб Зеленський провів розслідування щодо свого політичного суперника Джо Байдена і його сина Хантера під час телефонної розмови напередодні виборів 2020 року. Цей «ідеальний телефонний дзвінок», за словами Трампа, призвів до його першого імпічменту.

Європейські дипломати готуються до можливого повернення Трампа в Білий дім, працюючи над створенням захисних механізмів для НАТО і намагаючись забезпечити тривалу підтримку України в її війні з Росією.

Минулого тижня, коли Зеленський перебував у США, він заявив, що «всі чекають на листопад», включно з Путіним. Він також сказав, що Байден і Трамп «дуже різні», але обидва підтримують демократію: "Я думаю, що Путін буде ненавидіти їх обох".

 

Наші інтереси: 

Стежимо за президентськими виборами в  США і політикою України в цьому аспекті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи