Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 97
  • Переглядів: 103

Україна винайшла власну високоточну планерну бомбу, яка може стати ключовою зброєю для ударів по об'єктах в Росії

Категорія:

Бомба, схоже, має ракетний прискорювач і висувні крила, що потенційно дає їй дальність польоту в 40 миль (це 64,3 км). Якщо Україна зможе налагодити своє виробництво нової бомби, вона зможе почати наздоганяти свого ворога в планерному бомбардуванні.

24090801.jpg

Фото: Скриншот відео

Щодня російські військові літаки скидають до сотні касетних бомб КАБів на українські війська та міста. Ці бомби з радіусом дії 25 миль, деякі з яких важать до трьох тонн, є однією з найбільш руйнівних видів зброї в 30-місячній війні Росії проти України, пише військовий оглядач Forbes Девід Екс (David Axe).

Зараз Україна готується дати відсіч – за допомогою своїх власних планерних бомб. На нещодавньому відео, знятому екіпажем винищувача Су-27 ВПС України, зображено бомбардувальник Су-24 ВПС України, який несе під крилом прототип плануючого боєприпасу.

Не обмежуючись американськими JDAM-ER і французькими Hammer, українці, вочевидь, мають намір озброїти свої літаки також бомбами місцевого виробництва. Бригадний генерал Повітряних сил Сергій Голобоцов ще в червні оголосив, що служба розробляє новий комплект глісади та наведення для перетворення некерованих бомб радянського виробництва на високоточні боєприпаси. Випробувальний політ на цьому Су-24 став важливим кроком у розробці нової зброї.

Завдяки своїм крилам і хвостовому ракетному прискорювачу, бомба з GPS-наведенням, ймовірно, дуже схожа на «Хаммер». Цілком можливо, що українці насправді скопіювали французьку зброю. Завдяки швидкому зльоту з твердопаливної ракети 550-кілограмовий «Молот» може подолати відстань до 40 миль.

Українські військово-повітряні сили, очевидно, задоволені дальністю і точністю «Хаммерів», але, очевидно, незадоволені  постачанням бомб. Франція пообіцяла надавати лише 50 «Хаммерів» на місяць – занадто мало, щоб відповідати приблизно 3000 КАБам, які росіяни скидають вздовж 700-мильної лінії фронту щомісяця, навіть з урахуванням КР JDAM-ER, які Україна отримує від Сполучених Штатів.
 
Якщо Україна зможе налагодити місцеве виробництво нової бомби, вона може почати наздоганяти російську кампанію з планерного бомбардування. Нова бомба приєднається до зростаючого портфелю боєприпасів українського виробництва – це крилата ракета «Нептун», новий «ракетний безпілотник «Паляниця» і безліч односторонніх ударних безпілотників, в тому числі щонайменше дві моделі безпілотних спортивних літаків, які можуть пролетіти тисячу кілометрів з вибуховим вантажем.

Створюючи власні високоточні боєприпаси, Україна звільняє себе від повної залежності від мінливих союзників у ключових військових можливостях. Власне виробництво – це також спосіб для України обійти обмеження союзників щодо того, як і де Українські війська можуть використовувати боєприпаси іноземного виробництва.

Найбільш критично, що американці забороняють українцям стріляти високоточними балістичними ракетами, що постачаються США, по цілях на території Росії – цілях, які включають авіабази, що підтримують російські планерні бомбардувальники.

Це – ідея. Але вона так і залишиться ідеєю, доки ВПС повністю не випробують нову бомбу, а заводи не налагодять виробництво цієї зброї. Українські військово-повітряні сили озброїли кілька типів бойових літаків американськими та французькими планерними бомбами, в тому числі Су-24, Су-27 і МіГ-29 ім. Мікояна. Всі три типи літаків можуть з часом нести нову українську бомбу.

Наші інтереси: 

Зброя власного виробництва звільняє Україну від повної залежності від мінливих союзників та їхніх стратегій "управління ескалацією".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Наші інтереси: 

« Зброя власного виробництва звільняє Україну від повної залежності від мінливих союзників та їхніх стратегій "управління ескалацією" ».

Подібне можна переставити на кожного українського патріота, аби він був «озброєний до зубів» як його предки трипільці!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Наші інтереси: 

« Зброя власного виробництва звільняє Україну від повної залежності від мінливих союзників та їхніх стратегій "управління ескалацією" ».

Подібне можна переставити на кожного українського патріота, аби він був «озброєний до зубів» як його предки трипільці!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !