Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 50
  • Переглядів: 57

Європейські країни наклали санкції на Iran Air через передачу ракет Росії для ударів по Україні

Категорія:

Після того, як Іран передав Росії кілька сотень балістичних ракет для ударів по Україні, кілька європейських країн наклали санкції та заборонили польоти в Європу іранській державній авіакомпанії Iran Air.

Свого часу європейські країни вже забороняли польоти в Європу іншій іранській авіакомпанії Mahan Air за її зв’язки з Корпусом вартових ісламської революції. Проте Iran Air зберігала респектабельність як нібито державна авіакомпанія, що дозволило їй укладати угоди на здійснення цивільних польотів у низку країн, зокрема в Європу.

Проте останнім часом стало відомо, що насправді Iran Air де-факто знаходиться під контролем Корпусу вартових ісламської революції. Це Корпус – така собі «держава в державі», яку чимало західних аналітиків називають мафіозно-терористичним угрупуванням. Сам корпус не підпорядковується іранським урядовим структурам, натомість він підпорядкований безпосередньо духовному лідеру аятолі Хаменеї. Корпус має велику бойову структуру, ідентичну армійській. А також має й економічну складову, яку приховує, але, завдяки якій де-факто тримає під контролем цілі сектори іранської економіки.

Про те, що Iran Air також знаходиться під контролем Корпусу говорить той факт, що саме Корпус вартових ісламської революції призначає своїх офіцерів на посади у керівництві авіакомпанії. Зокрема зараз головним виконавчим директором Iran Air є такий собі Шамседдін Фарзадіпур. До свого призначення на цю посаду у 2022 році Фарзадіпур служив генералом у командуванні повітряних операцій Корпусу вартових ісламської революції. І саме він обіймав цю посаду в той час, коли КВІР збив рейс 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», убивши 176 мирних жителів.

Західні експерти підозрюють Iran Air у використанні цивільних рейсів для перевезення зброї та бойовиків. Зокрема є інформація, що саме цивільними рейсами Iran Air постачалася зброя сирійському диктаторові Башару Асаду. Так само цивільними рейсами Iran Air до Росії прибувають фахівці з обслуговування дронів. І якась частина цих іранських дронів йде до Росії на цивільних рейсах Iran Air. Є підозра, що іранські бойовики під виглядом цивільних прибувають до Європи на рейсах Iran Air.

На сьогодні заборону на польоту Iran Air ввели Великобританія, Франція, Німеччина. Поки що авіакомпанія літає до Італії та Австрії, проте й там вже обговорюється питання заборони. Можна очікувати, що з введенням санкцій та заборони на польоти іранським бойовикам доведеться змінювати логістичні шляхи, а також ускладниться технічне обслуговування літаки.

Як бачимо, європейські країни поступово прокидаються, усвідомлюючи, що низка країн-ізгоїв об’єднуються у своєму бажанні гібридної війни проти сучасного світового порядку. Прокидаються повільніше, ніж нам би хотілося, але вже як є.

 

Наші інтереси: 

Західний світ поступово прокидається.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Іран не передавав балістичні ракети Росії, а цю фейкову новину використали для того, щоб виправдати дозвіл Україні бити далекобійними ракетами. Серед іншого, про це проговорився Юрій Швець – головний російськомовний пропагандист Демпартії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Іран не передавав балістичні ракети Росії, а цю фейкову новину використали для того, щоб виправдати дозвіл Україні бити далекобійними ракетами. Серед іншого, про це проговорився Юрій Швець – головний російськомовний пропагандист Демпартії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!