Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Засновник Pay Pal створить острови, вільні від законів і моралі

Пітер Тіль, засновник платіжного сервісу Pay Pal і один з перших інвесторів Facebook, вклав гроші в унікальний проект - лібертаріанську утопію, вільну від законів і моралі, яка буде втілена в життя на плавучих островах.
Як стало відомо, для цієї мети бізнесменом виділено 1,25 млн доларів компанії Seasteading Institute. Керувати цим проектом буде Патри Фрідман, колишній інженер компанії Google.

Утопічні поселення будуть представляти собою плавучі платформи з дизельними двигунами. Маса кожного штучного острова буде дорівнювати 12 тисячам тонн, на ньому зможе розміститися до 270 жителів.

Острови будуть розташовуватися в міжнародних водах, приблизно за 370 км від узбережжя Сан-Франциско. Організатори проекту планують, що до 2050 року вони побудують безліч таких островів, на яких зможуть жити десятки мільйонів чоловік.

Вже наступного року буде створено плавучий офісний центр, а через сім років, в 2019 році, на штучних островах з’являться перші поселення, в яких можна буде жити людям.

Тепер що до ідеологічної складової проекту: Пітер Тіль планує створити на плавучих островах суверенну державу, яку буде визнано ООН. Нова країна буде складатися з міст-штатів, жителі яких будуть експериментувати з різними ідеями управління суспільством. Головні принципи такого ідеального суспільства - свобода думки і вчинків, свобода від моральних та інших норм і законів, які діють у світі.

Зазначимо, що творці утопічних островів не заперечують і навіть вітають товарно-грошові відносини і капіталізм. Таким чином, вони мають намір уникнути повторення помилок, які робили їхні попередники. Продовольство, енергію та інші ресурси нова держава буде отримувати в ході торгівлі з іншими країнами.





В тему:

Глобальна криза і нова раса

Стабілізація і Реформація, або Як прискорити Перехід

Варнова економіка Третього Гетьманату

Варнова економіка ТГ в запитаннях і відповідях

Доля мурашника: загибель і воскресіння

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи