Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 145
  • Переглядів: 155

Зеленський призначив нового командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України після відвертої заяви азовця

Категорія:

Начальник штабу бригади Нацгвардії "Азов" Богдан Кротевич звернувся до Державного бюро розслідувань із закликом провести розслідування щодо одного з бойових генералів України.

24062501.jpg

Богдан Кротевич

24 червня Президент України замінив командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова, про що він повідомив у Telegram.

Ось, що 23 червня Богдан Кротевич, зокрема, написав у своєму Telegram:

"Іноді здається, що за спілкуванням з американцями та іншими західними партнерами дехто зовсім забуває про власний народ та війська. Цю форму комунікації я називаю "мороз". І мабуть, якби мене цікавило особисте благо, я б мовчав, бо прямо на мене це на даний момент майже не впливає. Але це впливає на перемогу України у війні (а точніше на ЇЇ віддалення)".

Він написав листа в ДБР з закликом про відкриття розслідування на одного військового генерала, який "вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал".

Він зазначив, що йому байдуже, чи почнуть розслідування проти нього, чи посадять в тюрму. Йому не байдуже, що судять комбатів та комбрігів за втрату спостережного посту, але не судять генерала за втрату областей й десятків міст та втрату тисяч солдатів.

Він відзначив, що ті умови, при яких зараз воюють бригади, – це нереальний героїзм, в першу чергу солдат, командирів взводів, рот, батальйонів та бригад. І героїзм їх покладається в тому, що вони стримують ворога не завдяки, а всупереч. Іноді мені здається, що світ посилає нам покидьків, щоб нас згуртувати.

"Вам треба розуміти, що військові часто вдаються до медійної огласки напрямків не від кращого життя. В нас форма правління, на жаль, така. На даний момент це, бляха, єдина можливість змінити ситуацію. Це факт. На себе мені трохи похрін. І єдине, за що мені буде завжди соромно – це за те, що я не зробив це раніше. Доля допомагає сміливим, а деяким істотам допомагає те, що більшість мовчать через розуміння наслідків «особистої вендети» проти них самих та їх підрозділів", – підсумував Богдан Кротевич.

Що відомо про Андрія Гнатова

Морський піхотинець, підрозділи якого були задіяні під час оборони півдня України у 2022 році. У 2001 році закінчив Харківський інститут танкових військ. Колишній начальник штабу 36-ї окремої бригади морської піхоти та екскомандир 36-ї бригади. З 2022 року – керівник штабу та заступник командувача військ оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ.

Він очолював оборону Бахмута та Миколаєва, а також був одним з учасників операції зі звільнення Херсонщини восени 2022-го року. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ст., Хрестом бойових заслуг та медаллю "За військову службу Україні".

Наші інтереси: 

Розуміємо, що вище армійське керівництво залишається гомосовєтікусами, цих генералів радянського розливу негайно треба змінювати. Молоді воїни, як цей самий Богдан Кротевич, – це надія і майбутнє нашої Армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Сміливість Богдана Кротечича - прикладова! Сподіваюся, що з ним усе буде добре. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Сміливість Богдана Кротечича - прикладова! Сподіваюся, що з ним усе буде добре. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

В одному з коментарів в Інтернеті мати загиблого Воїна, який воював 10 років, пише, що її син з розпачем розповідав про паперових, бездарних генералів, що свідомо знищують ініціативних, харизматичних, талановитих воїнів від Бога. Про ступінь корупції й протекціонізму в армії годі й писати, зауважує вона, бо це окрема велика розповідь.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось, що написав відомий військовий Арті Грін: "Сподіваюся, що оновлення вищого командного складу ЗСУ продовжиться з наростаючим темпом. Не просто омолодження, а заміна морально застарілого та етично потворного стилю командування на сучасний, властивий арміям справді цивілізованих держав. Не думаю, що це відбудеться швидко, але початок покладено".