Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 76
  • Переглядів: 87

ЗСУ отримали американські БТРи M1117 Guardian з захистом від дронів: пройшло 500 днів з моменту узгодження поставки

Категорія:

Американські бронетранспортери M1117 Guardian таки дісталися України. З моменту узгодження поставки до моменту прибуття в нашу країну минуло 499 діб. Машини нещодавно взяли участь у навчаннях 154 ОМБР ЗСУ.

Судячи з оприлюднених відео, до кількох БТР цієї моделі встигли прикрутити “мангали” для захисту від FPV-дронів, пише Wheel News.

Новина про узгодження поставки M1117 Guardian в Україну датована листопадом 2022 року. Згідно з анонсом про $400-мільйонний пакет допомоги, на потреби ЗСУ планувалося передати щонайменше 250 машин цього типу.

Терміни поставки неодноразово зсувалися через необхідність відновлення БТР. Прибуття перших машин в Україну відбулося в березні 2024 року. Далі почався розподіл бронетранспортерів. Одним з одержувачів став 425-й штурмобат “Скала”.

Темпи передачі Україні M1117 претендують на номінацію “Антирекорд року”. Інформації про точну кількість привезених у нашу країну БТР цієї моделі немає. При цьому редакція військового порталу Oryx рапортує про втрату двох таких машин.

Нагадаємо, у квітні цього року Україна отримала від США понад 100 далекобійних ракет ATACMS. Два роки просили. Отримали аж 100!

Наші інтереси: 

Бачимо, що після проміжних виборів листопада 2022 року наш головний партнер і союзник дуже дозовано давав Україні зброю – і ми вже знаємо чому. Проте наближаються нові листопадові вибори, отже наближається час для яскравого удару по Росії. Можливо, навіть йдеться про ліквідацію ерефії як держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ці машини готувалися під великий наступ у вересні-жовтні 2024 року. Тому й тягнули так довго з їх поставкою. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ці машини готувалися під великий наступ у вересні-жовтні 2024 року. Тому й тягнули так довго з їх поставкою. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Все ближче і ближче вибори у США. На деокупацію захоплених територій все менше часу. США планують зробити так, щоб московити (включаючи їхню армію) просто втікали з України? За яких умов це може статися? Тотальне знищення через бомбардування всієї московської військової та адміністративної інфраструктури та зв'язку? Повстання в кількох республіках ерефії? Чи фізична ліквідація путіна?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Як казав Вінні Пух – і одне, і друге.

cBіт Розумний wrote: Все ближче і ближче вибори у США. На деокупацію захоплених територій все менше часу. США планують зробити так, щоб московити (включаючи їхню армію) просто втікали з України? За яких умов це може статися? Тотальне знищення через бомбардування всієї московської військової та адміністративної інфраструктури та зв'язку? Повстання в кількох республіках ерефії? Чи фізична ліквідація путіна?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!