Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Молочна продукція зі вмістом замінників буде продаватися на окремих полицях

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству аграрної політики до кінця серпня розробити і внести на розгляд Кабінету міністрів проект закону, який передбачатиме, що молочна продукція, виготовлена з використанням замінників, буде розміщуватися на окремих полицях і стелажах магазинів та спеціально позначатися.
Зокрема, переробники молока будуть зобов’язані розміщувати на упаковках молочних продуктів, вироблених з додаванням замінників молочних інгредієнтів, відповідний напис. Використання в назві таких продуктів, похідних від традиційних назв - "сирок", "сметанка" тощо - пропонується заборонити.

"Такий закон насамперед захистить права споживачів: дозволить їм легко відрізняти натуральні молочні вироби від продуктів, виготовлених з використанням замінників, а роздрібні ціни на них буде знижено. Крім того, закон підтримає сумлінних вітчизняних виробників і переробників молока", - підкреслив прем’єр. Він назвав неприпустимою ситуацію, коли в цілому ряді областей молоко у населення закуповується за ціною 1,6-1,8 грн/літр. Тому уряд встановив мінімально допустимий рівень закупівельної вартості молока на рівні 2,2 грн/літр, без урахування ПДВ.

"До 70% молока у країні виробляються приватними сільгоспвиробниками, яких необхідно захистити від різних спекулянтів, що закуповують молоко за штучно заниженими цінами", — заявив Азаров.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи