Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Львові просять надати Java статус регіональної мови

Кілька днів тому сайт UaReview, який відомий тим, що публікує вигадані («фейкові») новини, написав про те, що у Львові на розгляді міськради перебуває питання про надання мові програмування Java статусу регіональної.
Як завжди, кілька ЗМІ повелись на жарт і передрукували його. Але цим все не закінчилось.

Програміст Олексій Хілкевич зареєстрував петицію до Львівської міськради з вимогою: «Надати мові Java статусу регіональної у місті Львові!». Петицію вже підписало майже 150 чоловік.

Висококваліфіковані Java-програмісти становлять абосолютну меншість населення, і, відчуваючи тиск з боку суспільства, позбавлені права у спілкуванні рідною мовою, через що вони змушенні користуватись однією чи кількома іншими мовами.

Непоодинокі випадки, коли програмісти не могли назвати своїх дітей розповсюдженими в Java-спільноті іменами (Гослінг, Блох, Систем, Обджект, Тред, Хешкод – найвідоміші приклади серед багатьох).

Також за останніми дослідженнями у місті Львові не знайдено ЖОДНОЇ загальноосвітньої школи, де учні могли б вивчати Java, що є очевидним порушенням їх конституційного права отримувати освіту на рідній мові.

Визнання мови Java регіональною забезпечить захист права Java-програмістів спілкуватись рідною мовою, надасть їм законний захист вживати її у справах судочинства, спілкування з органами місцевої влади та у буденному житті.

В загальнодержавному масштабі, це також сприятиме всебічному та глибокому розвитку національної IT галузі, підвищить загальний рівень освіти в країні та посилить роль України як держави з високим інноваційним потенціалом

—————-
Мов парость виноградної лози,
Плекайте Java пильно й ненастанно!

В тему:

Снайпер Рамірес: е-мейл RU в Україні - це маразм

Кияни 11-го століття розмовляли майже сучасною українською мовою

Глаголиця – священне письмо брахманів

Кирилиця – інформаційна диверсія

Тема: Мова і мислення

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи