Зображення користувача Микола Пономаренко.
Микола Пономаренко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Маніфест Етнічного Ладу Українського Народу

Етнічний Лад або Етнізм. Привид бродить по світу – привид Етнічного Ладу. Етнізм – це суспільний лад, який базований на духовній спорідненості етнічного народу, який бажає жити по принципах етнічного способу життя та культурно-історичної належності заради глобальної підтримки і взаємної поруки між людьми свого етносу.

Існуючі соціальні формації, як капіталістичний лад чи соціалістичний лад провалилися в своїх місіях створення для людей бажаного щасливого життя. Капіталізм привів до підвищення матеріальних достатків і вивів багато країн на високий рівень науково-технологічного прогресу, але в той же час не приніс всім людям бажаного щасливого життя і створив неймовірно великі проблеми екологічного характеру і класового протистояння. Ще гіршим був соціалістичний лад, як його називають, який привів до знущання над свободами людини і величезної кількості смертей від диктаторських режимів, які виявилися інтегральною характеристикою цього ладу.

В сучасний час, немає більше сумнівів, існує потреба змінити суспільне існування людства, відійти від існуючих політично-економічних систем. Розвиток людства уже йде в напрямку творення нової форми соціальної формації, яка буде принципово відрізнятися від попередніх форм тим, що буде базована не на економічно-класовому змісті, а на духовних потребах Людини. Матеріальні цінності, як принципова сутність задоволення потреб людини в старих суспільних системах, відходить у минуле. Розвиток Людства прямує від існуючої парадигми існування людей до нового, вищого за попередній, рівня існування і задоволення людських потреб через духовно-культуро-творче існування, де людське відчуття щастя, а не матеріальний достаток, стає мірилом прогресу.

Такий сенс життя завжди існував, але був пристанищем для обмеженої, вибраної частини суспільства. Зараз така потреба стає необхідністю для кожної людини і набирає універсальний, загальнолюдський характер. Однією із основних ознак такого суспільного розвитку є чітко виражений етнічний характер співжиття людей, який дає найкращу можливість досягнення Духовної Єдності націям чи народам на світовому, глобальному рівні, а Духовна Єдність, в свою чергу, є накращим середовищем для досягнення персонального Щастя. Це веде то того, що етноси об’єднуються, як в межах однієї держави, так і в межах цілого світу, у цілісні світові Етномережі з бездержавною формою існування. Така форма соціального існування активно розвивається в усьому світі серед практично всіх етнічних народів і приходить на зміну старим соціально-економічним формаціям, як капіталізм, чи соціалізм, чи феодалізм. Причиною такого єднання, як сказано, є феномен духовного а не економічного характеру, де рушійною силою виступає персональне щастя, яке найбільш можливе в етнічному середовищі. Цей феномен для уважного спостерігача є самоочевидним, проте він детально досліджується рядом науковців, філософів чи письменників. Читайте, наприклад, книгу «Оріянство. Українська духовна мудрість, або Роздуми про Щастя» Миколи Пономаренка.

Із суті ознак етнічної форми існування можна вивести її назву –
Етнічний Лад, або Етнізм.

Тепер можна вивести означення Етнізму. Воно таке:

Етнізм – це суспільний лад, який базується на духовній спорідненості етнічного народу, який бажає жити за принципами етнічного способу життя та культурно-історичної належності заради глобальної підтримки і взаємної поруки між людьми свого етносу. 

Під етнізмом також розуміється нова форма існування суспільства, новий суспільний лад, в якому буде існувати розмежування між Способами Життя людей різних етносів в кожній державі світу при одночасному  об’єднанні цих розмежованих етносів на глобальному рівні в одну світову формацію створену для їх власних культуро-творчих і економічних досягнень. 

Можна сказати, що етнізм – це перехід світу від територіально-державного розмежування людей до глобально-етнічного розмежування. Такий феномен етнічного розмежування спостерігається в усіх сучасних державах і потребує не стільки доказу існування, скільки пояснення і направлення його розвитку. 


Світова Українська Формація (СУФ)

Відмінність означеного нового суспільного ладу, етнізму, від попередніх суспільних ладів в першу чергу полягає в формуванні специфічних етнічних формацій духовного змісту як світових етнічних держав-єдностей. Кожна із таких світових єдностей має своє етнічне джерело культури, яким, безумовно, слугує етнічна держава в якій сформувався ізначальний етнічний стан. Для українського етносу такою державою є Україна. В той же час світова етнічна формація не є підпорядкована цій державі, а існує як світове незалежне соціально-етнічне тіло. Так як означена етнічна форма існування обмежена етнічним змістом і етнічною духовною єдністю людей, то її розгляд, опис, означення і вивчення має бути етнічно направленим, що в нашому випадку буде направленим на українців.

Означення Світової Української Формації:

Світова Українська Формація (СУФ) – це світове природнє існування всіх українців світу, сформоване українським етносом через Українську Духовну Єдність, яке направлене на розвиток і захист українського етносу і культури в усьому світі. Українці всіх держав світу, включаючи українців з Української держави, розглядаються інтегральною частиною цієї Формації.


Українська Духовна Єдність

Українська Духовна Єдність є базисною умовою для розвитку і творення Світової Української Формації або Українського Етнічного Ладу. Неможливо будувати СВІТОВУ ЄДНІСТЬ без ізначального створення ДУХОВНОЇ ЄДНОСТІ серед українців світу.

Українська Духовна Єдність не повинна базуватися на релігії і не буде об’єднанням церков чи конфесій. Українська Духовна Єдність буде виходити із наукових методів досягнення духовної єдності етнічної маси людей.

Ми приймаємо, як самоочевидне, що у світі існує Духовна Сила Етносу, яка цей етнос об’єднує. Дехто зве цю силу егрегором, інші звуть звичаєм, ще інші звуть психологією чи ментальністю мас.  Карл Густав Юнг писав про неї, як про колективну свідомість, що є частиною об'єктивної реальності. Ми приймаємо, що Духовна Сила Етносу складається із Духовних Сутностей окремих людей цього етносу, які є об’єднаними.

Духовна Сутність окремої людини, як частинка Духовної Сили Етносу, в свою чергу, складається із наступних складових:

а) виховання (мова, звичаї, релігія);
б) досвід (освіта, звички, сім’я);
в) генетика (походження, історична пам’ять).

Досягнення Української Духовної Єдності буде можливим лише після об’єднання окремих Духовних Сутностей в єдину Духовну Силу Етносу. Таке об’єднання має привести до Світової Української Формації.


Процес об’єднання Духовних Сутностей (душ) в єдину Духовну Силу повинен мати наступні складові:

а) наявність етнічного середовища або групи людей, які розуміють і прагнуть мати духовну єдність;

б) наявність вчителів-лідерів, які розуміють засади духовної єдності і навчають інших;

в) наявність відповідних книг, підручників, літератури, які необхідні для виховання і навчання засадам духовної єдності;

г) наявність організаційної структури (школи), яка буде вищесказане впроваджувати в життя. Такою організацією може слугувати Рада СУФ, яка описана нижче.

Ми виходимо із розуміння, що без переходу українців до Етнічного Ладу, існуванню України і української культури загрожує зникнення і розпорошення українців серед інших етносів. Лише активний перехід до Світової Української Формації або Етнічного Ладу існування принесе виживання, процвітання і розвиток українському етносові.


Рада СУФ. Статут. (проект)


Етнічний Лад є вищою формою існування людства до якої воно активно прямує в сучасний час і є вищою за попередні соціальні форми існування. Для осмислення такого існування етносу і підтримки його історичного творення для українського етносу необхідно створити відповідну організацію, яку будемо називати Рада Світової Української Формації (скорочено - Рада СУФ).

Рада СУФ буде незалежною організацією, основним завданням якої буде підтримка і допомога формуванню світового українства в етнічний лад теоретичними дослідженнями законів, які об’єднують людей і специфічно приведуть до Української Світової Єдності. В своїй діяльності Рада СУФ буде опиратися на ряд наук, як Етнічна Глобалістика, Глокалізація, Ноосфера академіка В. Вернадського, духовні вчення існуючих релігійних конфесій України, українські звичаєві традиції, езотеричні вчення, і багато інших джерел.

Рада СУФ буде структурована, як позадержавна організація українців світу.

Першочерговим завданням Ради СУФ буде зміна мислення українців в напрямку мислення людини нової соціальної формації глобального світу шляхом формування Української Духовної Єдності.

Рада СУФ розробить і запропонує новий підхід для вирішення проблем духовної роз’єднанності українців, викликаної історичними процесами, як церковних впливів різних деномінацій так і колоніальних поневолень. Задача полягає не тільки в позбавленні українців від духовної роз'єднанності, викликаної означеними впливами, але також в знаходженні шляху духовного єднання, який буде реально можливим.

Стаття 1. Означення

1.1. Рада Світової Української Формації (Рада С.У.Ф.) - є неприбутковою позадержавною організацією українців світу, яка несе консультативний характер і  створена для підтримки процесу формування Світової Української Формації (СУФ).

1.2. Статут Ради СУФ підпорядкований Конституції СУФ, яку Рада СУФ розробить і сама буде їй підпорядкована.

1.3. Членом Ради СУФ може бути любий українець світу, якого вибере своїм представником українська громада країни проживання, як означено в Статті  3 цього Статуту.

1.4. Член Ради СУФ повинен володіти двома мовами – українською і мовою країни проживання. Для членів з України вимагається володіння лише українською мовою. Мовою спілкування і документації Ради СУФ буде українська.

1.5. Означення назв, які використовуються Радою СУФ в тексті цього Статуту є наступні:

> ТОР – закінчення слова для означення дії поштовху, проТОРення. Цим закінченням слова будуть сформовані назви для означення членів Ради СУФ, які описані нижче. Використання латинського закінчення слова буде також інтернаціонально зрозумілим і слугувати цілям СУФ.

> ПРОКУРА-ТОР = представник. В нашому випадку це буде виборний представник від громади українців окремої країни проживання.

> ОРА-ТОР = розголосувач. В нашому випадку це буде вчений-дослідник-духовник, який буде займатися дослідженнями СУФ і формуванням Духовної Єдності поміж українцями світу.

> ОПЕРА-ТОР = працівник. В нашому випадку це буде виконавець, який буде виконувати ті чи інші практичні функції, які необхідні для функціювання Ради СУФ.

> ОДИ-ТОР = контролер. В нашому випадку це буде контролер, який буде контролювати легітимність і справність роботи всіх 4-х Палат Ради СУФ (див. Статтю-4) і сповіщати про проблеми або недоліки в роботі Ради СУФ.

 

Стаття 2. Структура

2.1. Рада СУФ має чотири Палати:

> Палата Прокураторів (представники);

> Палата Ораторів (вчені-дослідники-духовники);

> Палата Операторів (виконавці);

> Палата Одиторів (контролери).

2.2. Палати Прокураторів, Ораторів і Операторів складаються з представників від українських громад окремих держав. Один представник від однієї держави для кожної палати, окрім України, яка має трьох представників. Таким чином від кожної держави світу буде три людини, а від України – дев’ять.

2.3. Палата Одиторів складається із дванадцяти (12) контролерів, які будуть автоматично змінюватися по означеній в Конституції системі назначення і циклу.

2.4. Додатково до чотирьох палат Рада СУФ буде мати окремий Центр Управління, який буде складатися із ЧОТИРЬОХ (4) членів, які будуть вибрані по одному від кожної палати Прокураторів, Ораторів, Операторів і Одиторів. Вибрана до Центру особа буде одночасно представляти свою палату і буде вибраною головою означеної палати. Тобто, в Центрі будуть Голови від чотирьох палат Ради Суф.

Стаття 3. Вибори

3.1. Вибори до Ради СУФ будуть проводитися шляхом електронного голосування-опитування всіх українців світу. Проводити вибори буде Палата Одиторів.

3.2. Вибори будуть проводитися раз на рік в День весіннього рівнодення, на Великдень.

3.3. Технологія виборів і терміни будуть означені Конституцією Ради СУФ.

3.4. Від окремої іноземної держави, без залежності чисельності її української громади, буде вибиратися поОДНОМУ представнику до кожної із трьох Палат Ради = один Прокуратор, один Оратор і один Оператор. Від України буде вибрано три Прокуратора, три Оратора і три Оператора і три Одитора. Дев'ять додаткових Одиторів будуть вибрані із представників діаспори по означеній Конституцією системі, яка врахує чисельність українців в окремих державах розпорошення і розділить все українство світу на 9-ть виборчих округів.

3.5. Сформовані виборами чотири Палати (Прокураторів, Ораторів, Операторів і Одиторів) виберуть свого Голову, який(а) автоматично стане членом Центру Управління Ради СУФ. Таким чином Центр Управління буде мати Чотири особи.

Стаття 4.  Основні функції

4.1. Палата Прокураторів (представників)

Детальні функції Палати Прокураторів будуть означені ними самими після початкового формування цієї палати і перших виборів. Основною функцією Прокураторів буде представництво українців держави проживання включаючи всі українські організації цієї держави.

4.2. Палата Ораторів (вчених-дослідників-духовників)

Детальні функції Палати Ораторів будуть означені ними самими після початкового формування цієї палати і перших виборів. Основними функціями Ораторів будуть дослідження українського Світу, збір статистики, інформації про українство,  написання наукових робіт і публіцистичних статей, публічне представництво в сферах мідії і оповіщення світового українства про діяльність Ради СУФ. Також, формування духовних ознак і якостей, які будуть єднати українців в одну Світову Родину через знаходження Духовної Єдності і Українського Способу Життя для всіх українців світу.

4.3. Палата Операторів (виконавців)

Детальні функції Палати Операторів будуть означені ними самими після початкового формування цієї палати і перших виборів. Основними функціями Операторів буде виконання практичних завдань по створенню необхідних умов для ефективного функціювання Ради СУФ. Серед таких робіт буде – підтримка Інтернетних сторінок Ради СУФ, комп’ютерна і технічна підтримка всіх функцій роботи Ради, публікування матеріалів, які розроблені Ораторами, опитування, підтримка українських етномереж, і подібне. Оператори будуть виконувати все, що буде необхідним і замовленим Прокураторами чи Ораторами.

4.4. Палата Одиторів (контролерів)

Детальні функції Палати Одиторів будуть означені ними самими після початкового формування цієї палати і перших виборів. Основною функцією Одиторів буде слідкування за роботою всіх Палат, оприлюднення помічених недоліків і засудження тих, хто буде відхилятися від норм Конституції СУФ у своїй роботі.

4.5. Центр Управління.

Детальні функції Центру Управління будуть означені в Конституції після її розробки. Центр Управління створений для швидких ефективних рішень і координації між різними Палатами Ради СУФ. Рішення Центру Управління буде обов’язковим для виконання. Центр Управління буде контролюватися, як і Палати, Одиторами.

Стаття 5. Символи

5.1. Прапор

Жовто-синій. Жовтий колір зверху.

5.2. Герб


5.3. Славень

Ще не написаний.

Стаття 6.  Програма

6.1. Програма (ще не написана).

Стаття 7. Контакти

7.1. Інтернетна сторінка (тимчасова)

http://www.ethno-net.com

7.2. Електронна скринька (тимчасова)

[email protected]

7.3. Поштова адреса (буде означена пізніше)


З усіма питаннями звертатися до:
Миколa Пономаренко
[email protected]
1-703-585-0649


 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

 Хороша концепція, п. Миколо. Бажаю гарного втілення її в життя.

  Невеликі стилістичні зауваги - "українці розглядаються частиною" - українці є частиною.

"по принципу" - за принципом. Бажано уникати прийменника по -

український варіант за або й опущення за можливістю прийменника взагалі.

"Наступних складових" - таких складових. Наступною може бути, наприклад, зупинка.

Дякую за бажання змінити суспільство на краще.

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

 Хороша концепція, п. Миколо. Бажаю гарного втілення її в життя.

  Невеликі стилістичні зауваги - "українці розглядаються частиною" - українці є частиною.

"по принципу" - за принципом. Бажано уникати прийменника по -

український варіант за або й опущення за можливістю прийменника взагалі.

"Наступних складових" - таких складових. Наступною може бути, наприклад, зупинка.

Дякую за бажання змінити суспільство на краще.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Оксано, за поправки моєї української. Я маю з цим проблеми, бо живу вже 38 років за кордоном. 

Відносно побажання втілення ідей Маніфесту Етнічного Ладу у життя, то не мені треба це бажати і не мені це втілювати! ВСІМ НАМ ЦЕ ВТІЛЮВАТИ. Навіть, якщо ми не хочемо втілювати, закони соціального розвитку заставлять нас втілити! Альтернативою НЕ втілення буде зникнення українців з лиця Землі, як етносу. 

 

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Пане Миколо, Ви не проти того, що я добавила ще дві статті в тему?

Зображення користувача Микола Пономаренко.
0
Ще не підтримано

Не проти, Пані Олено! 

 

Хто тут, хто там, а Україна одна!