Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У День Соборності на розрізі поліна проявився тризуб

Диво з «національним присмаком» трапилося у с. Малі Ланки, що на Львівщині.

Іван Федак рубав дрова та раптом у розрізі старого бука побачив якесь зображення. Придивився — тризуб. Причому символ України був так чітко промальований, наче вирізаний рукою майстра. «Я не знаю, добре це чи погано, та для України це точно щось значить», — зауважив Іван, показуючи свою знахідку.

Місцеві дроворуби припустили, що хтось запхав у дерево металевий герб, коли воно було ще молодим, а потім метал зотлів, залишивши малюнок. Але згодом цю версію відкинули та зійшлися на тому, що люди тут ні при чому, а тризуб створила сама природа.
«Я за свої 80 років уперше таке бачу, — зізнався старожил Малих Ланок пан Петро. — Чув, образи святих з’являються на деревах, але щоб герб країни...».

Спалювати дрова з тризубцем Іван Федак категорично відмовився — вважає їх реліквією. А потім, сподівається, знахідкою зацікавляться історики, а може, навіть заберуть її в який-небудь музей.

Завідувач відділенням дендрології ботанічного саду Львівського національного університету імені І. Франка Оксана Щерба зазначила, що часто деревина всередині стовбура прогниває, і ця гниль утворює відбиток, який може щось нагадувати. Тож цілком можливо, що тризуб у стовбурі створила сама природа.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи