Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 56
  • Переглядів: 62

Генштаб ЗСУ підтвердив удар по військовому аеродрому "Липецьк": уражено склади з авіабомбами

Категорія:

Сили оборони України успішно уразили військовий аеродром та засоби ППО агресора. В ніч на 9 серпня було завдано удару по російському військовому аеродрому "Липецьк", де базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31.

"В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі «Липецьк» базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф.

Результати ураження уточнюються. Окрім цього, наші підрозділи завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах рф на тимчасово окупованій території Донецької області. Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300.

Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів.

До бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних Сил України. Спільна бойова робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях збройних сил рф триватиме й в подальшому", – йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних Сил України.

Як повідомляє Українська правда, посилаючись на джерела в СБУ, удар було завдано по російському військовому аеродрому "Липецьк-2". Там перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

Після удару українських дронів там відбувся потужний вибух, який спричинив ланцюгову детонацію та масштабну пожежу на значній частині аеродрому. Місцева влада підтвердила факт детонації та оголосила евакуацію мешканців прилеглих населених пунктів.

Також, за даним джерел, "більшість літаків, розміщених на військовому аеродромі "Липецьк-2" злетіти не встигли".

Наші інтереси: 

Бити по аеродромах та військових базах ворога кожного дня!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Український дух постійно діє, тим більше, коли є чим воювати ! І мені здається, що «історичне підґрунтя» робить своє (усвідомлення, що курщину від москалів «звільняють»)…

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Український дух постійно діє, тим більше, коли є чим воювати ! І мені здається, що «історичне підґрунтя» робить своє (усвідомлення, що курщину від москалів «звільняють»)…

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !