Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 29
  • Переглядів: 33

Цієї осені востаннє перейдемо на зимовий час 27-го жовтня

Категорія:

Цього року в останню неділю (27-го) жовтня ми ще переведемо стрілки на зимовий час, а переведення на літній час з 2025 року не буде. Верховна Рада 16 липня ухвалила закон про обчислення часу в Україні, тим самим скасувала перехід з літнього на зимовий час і навпаки.

Метою закону є визначення правових засад встановлення одиниць часу, обчислення часу в Україні та забезпечення потреб громадян, суспільства і держави у достовірній інформації про точний час і календарну дату, пише Укрінформ.

Зазначається, що документ сприятиме євроінтеграційним прагненням України, оскільки 84% жителів країн ЄС віддали голоси за скасування переходу на літній та зимовий час, що було підтримано Європейським Парламентом.

Документ не тільки спрямований на вирішення питань щодо визначення правових засад обчислення часу в Україні, а й покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України, оскільки на тимчасово окупованих територіях України встановлений час держави-агресора – Російської Федерації. Тому встановлення і закріплення на всій території України без виключення єдиного київського часу своєю чергою дозволить зміцнити й безпекові позиції України та сприятиме деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Закон скасовує перехід на «літній» та «зимовий» час. На території України закріплюють єдиний київський час – UTC+2.

Як відомо, зміна часу в Україні досі відбувалася двічі на рік: в останню неділю березня країна переходила на літній час, а кожної останньої неділі жовтня – на зимовий.

3 березня 2021 року ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», однак 19 березня у другому читанні за нього проголосували лише 212 депутатів. Після цього законопроєкт відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, ще у 2011 році влада почала міркувати щодо доцільності переходу на літній час.

Наші інтереси: 

Знати про важливі зміни, які торкнуться кожного з нас.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи