Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Почалося: США виділяють рекордний пакет допомоги на $7,9 млрд – і там навіть ракети великої дальності

Категорія:

Це – історичне рішення. США виділять Україні нову категорію озброєння, яке раніше ще не передавалося для ЗСУ – далекобійні ракети, а також батарею комплексу Patriot, інші засоби протиповітряної оборони, перехоплювачі та безпілотники.  

24092603.jpg

AGM-154 JSOW

Про це йдеться у повідомленні Президента України Володимира Зеленського, який подякував владі та народу США за виділену допомогу та рішення щодо нових санкціям проти Росії, пише Defense Express.

В рамках цього пакету допомоги США виділили ще одну батарею комплексу Patriot та "інші засоби протиповітряної оборони та перехоплювачі".

Крім того, йдеться також про поставку безпілотників (тип яких не деталізується) та надання коштів на зміцнення оборонної промисловості України.

Найголовніше – по "збройній" частині цього пакету допомоги: повідомляється, що наша країна отримає ракети великої дальності та неназвані боєприпаси класу "повітря – земля". Це дозволяє припустити, що Україна може отримати як AGM-154 JSOW, так і крилаті ракети AGM-158.

Також в рамках цього пакету допомоги США розширять програму підготовки українських пілотів на F-16. Йдеться про план підготувати в наступному році ще 18 льотчиків.

При цьому з’явилась деталізація, що із вказаного обсягу допомоги в 7,9 мільярда доларів левова частка в 5,5 мільярдів доларів буде виділено за програмою PDA (тобто прямого вилучення техніки та озброєння із наявних запасів), інші 2,4 мільярда доларів пройдуть по програмі USAI (тобто буде окреме замовлення на виробництво).

Оцінити ймовірний період часу, який може зайняти передача виділеної допомоги можна буде в разі появи більш детальної інформації по номенклатурі виділеної техніки та озброєння.

 

Наші інтереси: 

Енергійне знищення Мордору і творення Вільної Української Держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи