Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець

Верховна Рада дозволила іноземцям служити офіцерами в ЗСУ та Нацгвардії

Категорія:

Необхідність удосконалення законодавства виникла у зв’язку зі складною оперативною обстановкою, що склалася на лінії бойового зіткнення та потребує значного збільшення чисельності бойового складу ЗСУ та інших військових формувань.

Верховна Рада ухвалила закон щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту та Нацгвардії, який передбачає можливість проходження служби на офіцерських посадах, пише Укрінформ, посилаючись на повідомлення народного депутата Ярослава Железняка.

Це рішення було підтримане 276 голосами народних депутатів. Закон вирішує критичні питання щодо проходження служби іноземцями у Збройних Сил України, Державній спеціальній службі транспорту та Національній гвардії України.

У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що необхідність удосконалення законодавства виникла у зв’язку зі складною оперативною обстановкою, що склалася на лінії бойового зіткнення та потребує значного збільшення чисельності бойового складу ЗСУ та інших військових формувань як шляхом проведення додаткових заходів мобілізації, так і за рахунок залучення у добровільному порядку на військову службу за контрактом усіх охочих, які мають відповідні військово-облікові спеціальності та бойовий досвід, у тому числі серед іноземців та осіб без громадянства.

Документом регламентується, що іноземці та особи без громадянства можуть бути прийняті на військову службу за контрактом до ЗСУ, Державної спеціальної служби транспорту та Національної гвардії.

Скасовується норма щодо того, що іноземці можуть бути тільки на посадах, що підлягають заміщенню військовослужбовцями рядового, сержантського і старшинського складу. Тобто відтепер для іноземців немає обмежень щодо посад, зокрема офіцерського складу.

Нагадаємо, у 2016 році Президент України Петро Порошенко підписав указ, який надає можливість іноземцям проходити за контрактом службу у Збройних силах України. Це дозволило на початку великої війни у 2022 році десяткам тисяч іноземних легіонерів вступити до ЗСУ і воювати з росіянами.

Наші інтереси: 

Професійні офіцери-військові НАТО тепер будуть воювати в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи (+аудіо)

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

В Україні не буде військ НАТО. Будуть іноземні військові в лавах ЗСУ та інших структурах.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

В Україні не буде військ НАТО. Будуть іноземні військові в лавах ЗСУ та інших структурах.

Все, що робиться з власної волі, – добро!