Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 63
  • Переглядів: 67

Німеччина перебуває у прямому протистоянні з Росією – голова Федеральної розвідувальної служби Німеччини

Категорія:

Світ:

У Німеччині фіксують зростання активності спецслужб Росії. Німеччина перебуває у прямому протистоянні з Росією, заявив голова зовнішньої розвідки ФРН Бруно Каль на слуханнях у Бундестазі.

24101403.jpg

Три керівники розвідувальних служб ФРГ: (зліва нправо) Томас Хаальденванг, президент Федерального відомства з охорони конституції, Мартіна Розенберг (MAD) і Бруно Каль (BND) Фото: Моніка Сколімовська/dpa

За його словами, Путін стурбований не лише Україною, але «насправді й створенням нового світопорядку», а спецслужби РФ діють все активніше «без будь-яких докорів совісті», пише BILD.

«Мабуть, до кінця цього десятиліття російські збройні сили спроможні здійснити напад на НАТО, – сказав він. – Кремль розглядає ФРН як ворога. <..> Ми знаходимося у прямому протистоянні з Росією. <..> Путін перевірятиме “червоні лінії” Заходу».

На слуханнях також виступив Томас Хальденванг – голова Відомства із захисту конституції Німеччини (контррозвідка). "Ми спостерігаємо агресивні дії російських спецслужб", – заявив він. За його оцінкою, російське шпигунство та диверсії в Німеччині ростуть «як якісно, ​​так і кількісно».

Глава Служби військової контррозвідки (MAD) Мартіна Розенберг заявила, що кількість спроб стеження за так званою критичною інфраструктурою стала «тривожно» високою. «У центрі уваги – бундесвер: чи це постачання німецької зброї в Україну, підготовка військових, виробництво зброї чи саботаж, щоб створити почуття незахищеності через диверсії», – сказала вона.

Deutsche Welle також пише, що влада Німеччини фіксує посилення активності російських спецслужб, посилаючись на інтерв'ю міністерки внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер (Nancy Faeser), оприлюдненого у діловій газеті Handelsblatt 14 жовтня.

"Ми бачимо, що путінський режим стає дедалі агресивнішим", – заявила Фезер і наголосила, що російські розвідувальні служби послабилися в Німеччині завдяки висилці з країни цілої низки агентів РФ.

За її словами, німецькі служби безпеки "задіюють неймовірні ресурси, щоб захистити країну від загрози російського шпигунства, актів диверсії та кібератак". Так, кілька місяців тому вдалося запобігти атакам з використанням вибухівки, що готувалися в Німеччині за завданням Москви. За словами Фезер, метою цих атак було завадити наданню Німеччиною військової допомоги Україні.

Віцеголова комітету Бундестагу з контролю за діяльністю спецслужб Родеріх Кізеветтер (Roderich Kiesewetter) також вважає "дуже ймовірним", що спецпідрозділ головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил РФ активно діє на території Німеччини. "Тож імовірними є акти диверсії та цілеспрямовані замахи на вбивство", – зазначив він у розмові з Handelsblatt.

За оцінкою Кізеветтера, російська військова розвідка відповідає за низку актів диверсії в Європі. Цю інформацію підтвердили також джерела в службах безпеки Німеччини. Російська військова розвідка посилено займається дезінформацією та шпигунством, а також веде діяльність, спрямовану на підірвання довіри громадян до німецької держави.

Російські спецслужби використовують "одноразових шпигунів"

При організації диверсій російська сторона нерідко вдається до "агентів низового рівня" або "одноразових шпигунів". Ідеться про молодих людей, які мають коріння з СРСР, підтримують політику російської держави та бажають швидко заробити. "Ці диверсанти, завербовані через соціальні мережі або месенджери типу Telegram, не мають спецпідготовки агентів, – це частина гібридної війни проти Заходу", – йдеться у публікації.

Завданням "одноразових шпигунів" є візуальне поширення антиукраїнських гасел або свастик. За фото зловмисники одержують по 5-10 євро, зазначається у статті.

8 жовтня глава розвідувальної служби Великобританії MI-5 заявив, що у зв'язку з масштабною підтримкою України, Британія має бути готовою до того, що "російський режим" влаштовуватиме акти агресії на її території.

"Зокрема, ГРУ виконує постійну місію зі створення хаосу на британських та європейських вулицях: ми бачили підпали, диверсії та багато іншого. Небезпечні дії, що здійснюються з дедалі більшою нерозсудливістю. І ефект від них прямо протилежний тому, що задумала російська держава, а саме: посилення оперативної координації з партнерами в Європі та за її межами", – заявив глава МІ-5.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Росія діє підло та підступно, звичними з часів СРСР методами. Але добре, що німецькі спецслужби це також розуміють і розхльобують плоди своєї міграційної гостинності, коли роками приймали до себе велику кількість росіян (привіт, фрау Меркель!) Ще у 2019 році ми публікували інтерв'ю з німецьким журналістом Борисом Райтшустером, який розповів, як Меркель допомагала Путіну. Також ми писали, що Кремль фінансує німецькі ЗМІ, які атакують Захід.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача (+аудіо)

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, це добре : від посилення московських злочинів на території Німеччини багато-хто протверезіє, і підтримка України може зрости. 
Застрик викличе реакцію!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Так, це добре : від посилення московських злочинів на території Німеччини багато-хто протверезіє, і підтримка України може зрости. 
Застрик викличе реакцію!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !